bedrijfsuitje-ideeen-polderevents

Bedrijfsuitje ideeën

In Tips en ideeën voor uitjes by Rico

Als je opzoek bent naar ideeën voor een bedrijfsuitje, dan is het goed om te weten wat je allemaal kan doen in Nederland. Hierbij een blog die je helpt bij het zoeken van leuke activiteiten.

Op zoek naar leuke ideeën voor een bedrijfsuitje?

1. Waar begint de zoektocht
2. Wat zijn de uitgangspunten?
3. Bedrijfsuitjes in de lucht
4. Teamuitje in het water
5. Afdelingsuitje op het land

Waar begint de zoektocht?

Online natuurlijk! Lekker snel en makkelijk te vergelijken. Wanneer je zoekt op ” bedrijfsuitje ideeën“, zal je merken dat er veel verzamelsites naar boven komen. Hier staan verschillende uitjes op van bedrijven die hebben geadverteerd. Erg handig om inspiraties op te doen en meeste hebben krachtige zoekfuncties.  Hierdoor komen alleen relevante resultaten naar boven.

Wat zijn de uitgangspunten?

Om goed gebruik van de filters te maken zijn er uitgangspunten nodig. Aantal personen, reistijd en budget zijn enkele criteria die belangrijk zijn. Eerder schreef ik een stappenplan die je hierbij kan gebruiken. Grofweg kunnen we alle bedrijfsuitjes in 3 categorieën verdelen. Uitjes die plaatsvinden op het land, op het water of in de lucht.

Bedrijfsuitjes in de lucht

Voor groepen die geen last van hoogtevrees hebben. De mogelijkheden lopen uit één, van zeer extreem tot recreatief. Enkele voorbeelden zijn parachutespringen, skydiven, paragliden en een helikopter dropping . Wil je het minder extreem kun je denken aan een rondvlucht of een ballonvaart. Dit zijn gave activiteiten, maar vaak kort, prijzig en alleen geschikt voor een klein gezelschap (1 – 6 personen). Leuk als relatiegeschenk, maar minder geschikt voor het jaarlijks bedrijfsuitje.

Teamuitje in het water

Het water is populairder en het aanbod groter. Relaxt sloepvaren, een educatieve rondvaart, een zeilwedstrijd, een drakenrace of kanoën behoren tot de mogelijkheden. Deze activiteiten zijn geschikt als het doel “ontspannen” of  “actief bezig zijn” is. Bespreek goed hoe de groep wordt opgedeeld over de verschillende vaartuigen, want vaak zijn er maar een bepaald aantal plekken. Kleed je goed op het weer, want op het water kan het aanzienlijk kouder zijn. Een droog setje is ook altijd handig.

Afdelingsuitje op het land

De categorie die het populairst is om een bedrijfsuitje te organiseren. Het aanbod bestaat voornamelijk uit gemotoriseerd en niet gemotoriseerde uitjes. Je kunt het voertuig zo gek niet bedenken of er is een uitje omheen bedacht. Landrover rijden, slipcursus, karten, tuk tuk race, mini’s of een solex tour. Leuk om te doen, prijzig en van korte duur. Wederom uitermate geschikt voor ontspanning en fun, maar minder geschikt voor teambuilding of grote groepen. Hiervoor kun je beter een niet gemotoriseerd uitje boeken.

bedrijfsuitje-ideeen-katapult-polderevents
Op het strand, in het bos, in de stad, op juist lekker afgelegen op het platteland. Dit zijn populaire locaties waar je zowel indoor als outdoor een bedrijfsuitje kunt organiseren. Voorbeelden van extreme uitjes zijn een survival, paintball en snowboarden. Minder extreme uitjes zijn de zeskamp programma’s. Spelprogramma’s zoals “Wie is de Mol“of “Expeditie Robinson “zijn hierbij ook erg populair. Deze activiteiten zijn het meest geschikt voor teambuilding, fun en grote groepen.

Wanneer een actief of sportief bedrijfsuitje niet geschikt is voor jouw team, kun je ook nog een creatieve activiteit kiezen. Er kan een bepaalde workshop worden gevolgd met dieren, muziek of film. Wat ook erg populair is zijn de escape rooms, waarbij je voornamelijk denkopdrachten uitvoert. Dit is vaak alleen geschikt voor kleinere groepen.

Belangrijk als je het personeelsuitje organiseert dat je zorgt dat iedereen mee kan doen. Doorgaans zijn dit de toegankelijke activiteiten voor zowel jong als oud. Om het team fanatiek te krijgen kun je een wedstrijd element in het programma verwerken.

Hopelijk heb je ideeën voor een bedrijfsuitje opgedaan en kun je nu gerichter zoeken.
Succes!

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke bedrijfsuitjes!
Bekijk de mogelijkheden