Goedkoop bedrijfsuitje bamboe bouwen polderevents

Goedkoop bedrijfsuitje

In Tips en ideeën voor uitjes by Rico

Goedkoop bedrijfsuitje organiseren? Een uitdaging, maar het is zeker mogelijk. Ieder bedrijf werkt met een budget. Hiervan wil je een leuke activiteit, eten en drinken. Hieronder 10 tips en ideeën de helpen bij het organiseren van een goedkoop bedrijfsuitje!

Beperkt budget met een personeelsuitje

Voordat we creatieve oplossingen gaan bedenken is het goed om te weten wat de gemiddelde budgetten in Nederland zijn. Doorgaans wordt er 70 euro inclusief BTW begroot per werknemer. Afhankelijk van de sector en bedrijfsgrootte kan dit afwijken. De budgetten zijn voor heel het personeelsuitje, dus inclusief eten en drinken. Als er minder dan 30 euro beschikbaar is, spreken wij over een beperkt budget.

Een onvergetelijk bedrijfsuitje bestaat uit een leuke activiteit, eten en drinken. Voor de activiteit heb je spelmaterialen, een locatie en een spelbegeleider nodig. Op het moment dat er een beperkt budget is, moet je ergens op gaan bezuinigen. Een andere manier is natuurlijk meer budget regelen.

Tips voor meer budget tijdens een bedrijfsuitje

Tip 1: Vraag je werkgever om meer budget
Met een beperkt budget is het moeilijk om een leuke activiteit te vinden met eten en drinken. Aan de werknemers de taak om dit aan te geven. Waarschijnlijk ga je het niet krijgen, maar het is het proberen waard. Zeker, wanneer je het budget gaat besteden aan een teambuildingsactiviteit. Dit valt namelijk onder de wkr-regeling wat interessant is voor de werkgever.

Tip 2: Vraag een eigen bijdrage aan je collega’s
Vaak is een kleine bijdragen voldoende om het uitje net aan te kleden. Zolang het bedrag niet te hoog is zullen de meeste collega’s hier geen probleem mee hebben. Tussen de 10 en 20 euro is gebruikelijk. Bij een hogere eigen inleg vallen er vaak deelnemers af. Een andere optie is om een personeelsvereniging op te richten. Als dit eenmaal is opgezet, spaar je maandelijks een klein bedrag. Dit gaat automatisch van het salaris af en hebben de deelnemers vaak niet eens in de gaten.

Tip 3: Gebruik het budget van collega’s die niet mee gaan
Van de werkgever ontvang je vaak een budget per persoon. Aangezien nooit iedereen mee gaat, is er natuurlijk budget over. Bespreek of je dit kan gebruiken.

Tip 4: Is het budget inclusief of exclusief btw
Afhankelijk van de activiteit kan dit 6% of 21% van het budget schelen. Wederom de moeite om na te vragen.

Tips om kosten te besparen met een bedrijfsuitje

Tip 6: Ga bij collega’s thuis of op het werk eten 
Wanneer je zelf bij iemand kan eten of op de zaak, scheelt dit natuurlijk enorm. Daarentegen moet je wel meer zelf regelen. Aangezien jij de organisator bent, moet dat goed komen. Met ze alle koken draagt bij aan een goede samenwerking en is natuurlijk gezellig.

Tip 7: Kies een activiteit zonder begeleiding
Personeel is duur, waardoor je op zoek kunt gaan naar uitjes zonder begeleiding. Op deze manier kan al snel veel worden bespaard. Helaas blijven er een stuk minder activiteiten over, maar altijd in oplossingen denken. Met een potje bowlen kun je de groep ook fanatiek krijgen als je het goed doet 😉

Tip 8: Maak gebruik van eigen of openbare ruimte
Als je het uitje in de stad of in de kantine organiseert, dan heb je niet te maken met locatie kosten. Op deze manier vindt je goedkopere alternatieve. Let wel op dat er vaak nog reiskosten bij komen.

Tip 9: Kies een simpel gerecht
Wanneer je niet in de kantine bij de baas wilt eten, kun je altijd nog gaan voor een simpel gerecht. In plaats van onbeperkt BBQ’en kun je dan een frietje nemen met een hamburger. Nog goedkoper is om de hamburger te vervangen voor snacks. Dit lust iedereen en een perfecte manier om toch het bedrijfsuitje af te sluiten met eten.

Tip 10: Neem geen onbeperkt drinken
Natuurlijk is het lekkerder wanneer je gewoon onbeperkt kan bestellen, maar hiervoor betaal je ook. Vaak gaan er mensen eerder weg of drinken nu eenmaal niet veel. Een optie is om per consumptie te bepalen. Dit gebeurt veel tijdens tijdens familiedagen en is ook mogelijk met een bedrijfsuitje.

Hopelijk heb je er wat aan gehad! Mocht jij nog een tip hebben, hoor ik het graag.

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke bedrijfsuitjes!
Bekijk de mogelijkheden