Handleiding

Wandelroutes

Leuk dat je er bent! Lees hieronder alles over de app en routes

Belangrijk voor je begint

  • De link is uniek en maar één keer te gebruiken. Start hem dus pas op, op de dag dat je daadwerkelijk gaat lopen. Daarna is het spel 72 uur actief.
  • Je krijgt automatisch de instructies voor het downloaden van de app.
  • Zorg dat je een volle telefoon batterij hebt.
  • Houd ten alle tijden de corona maatregelen in de gaten.
  • Let op het verkeer.

Downloaden van de app

Controleer voordat je start of je het juiste besturingssysteem hebt. De app werkt alleen op Android 9 of IOS 12 en uiteraard alle versies die hierna zijn gekomen. De meeste smartphones zullen hiermee uitgerust zijn hoor, maar het is wel handig als je twijfelt dit even te checken. Heb je een Huawei toestel, dan adviseren wij een ander toestel te gebruiken. Bepaalde functies van de app werken anders niet. Zorg ook dat je nog voldoende ruimte hebt op je telefoon voor de software. Na afloop van het spel kan je de software weer verwijderen indien gewenst. Via de link die je hebt ontvangen, krijg je automatisch de instructies voor het downloaden van de app. Lukt dit niet, dan kan je ook handmatig de MooveGo app downloaden in de Play store of Apple store

activeren van de link

Wanneer je op de link klikt en het spel is begonnen, zie je bovenin het spelscherm, nadat je op start hebt gedrukt, hoelang de route nog duurt. Let op! De route is 72 uur actief. START HEM DUS PAS OP, OP DE DAG DAT JE HEM DAADWERKELIJK GAAT LOPEN! Mocht er, bijvoorbeeld vanwege het slechte weer, gekozen worden om de route halverwege tijdelijk te pauzeren, dan kan dit door de app gewoon weg te swipen. DRUK NIET OP DE BUTTON BEËINDIG SPEL, want dan kan je er niet meer terug in. Je kan dus gewoon de app weg swipen of alle apps algemeen afsluiten. Als je later het spel weer wilt voortzetten, zorg dan wel dat dit binnen de 72 uur is.

Starten van het spel

Na het aanklikken van de link en het downloaden van de app, kom je automatisch in het startscherm van de app en kun je op "nieuw spel" drukken. Hier dien je toestemming te geven om gebruik te maken maken van je locatie, foto's en audio. Hier moet je toestemming voor geven om het spel te kunnen spelen. Vul vervolgens een naam in en maak indien gewenst, een foto door op het cameraicoontje te drukken. Vervolgens klik je op start als je de route wilt gaan lopen. Zie hieronder screenshots ter verduidelijking.
Moove welkom scherm
Moove toestemming scherm
Moove we zijn er bijna scherm
Moove weet je zeker dat je wilt starten scherm
Moove we beginnen scherm
Nu ben je klaar om te starten. Het is per route verschillend waar jouw startpunt is. Dit staat vermeld in jouw mail en op de site bij de desbetreffende route. Bij een vaste route, heb je 1 startpunt en verschijnt vanzelf je eerst punt waar je naartoe moet lopen. Zodra je dan je vraag of opdracht hebt gedaan, verschijnt het volgende punt, waar je naartoe moet lopen. Dit herhaalt zich, totdat je vanzelf bij de laatste vraag aankomt.

Bij een vrije wandelroute krijg je in je mail, in welk gebied je ongeveer moet starten. Op je telefoon zie je dan alle vragen en opdrachten in dit gebied automatisch verschijnen. Je kunt ze echter pas beantwoorden, als je binnen een bepaalde straal van je opdracht bent. Vervolgens loop je ze op volgorde van nummer af. Wel adviseren we ongeveer te starten in de buurt van het "STOPBORD". Je loopt namelijk in een rondje en het "STOPBORD" is de laatste vraag.

Tijdens het spel

Tijdens het spel kun je ten alle tijden op de menu knop drukken. Hier vind je uitleg over de opdrachten en vragen die je onderweg kan tegen komen. Ook kun je andere apps gebruiken om bijvoorbeeld een Whatsapp bericht te beantwoorden of de gemaakte groepsfoto te delen. Dit doe je door de MooveGo app weg te swipen en de andere app te openen. Mocht je dan terugkeren in de MooveGo app kun je op "ga verder" klikken om het spel te hervatten. Let op dat je het spel niet beëindigd, door op "beëindig spel" te drukken. Hiermee sluit je het spel af en kun je ook niet meer terug. Zie hieronder screenshots ter verduidelijking.
Moove Menu scherm
Moove inhoud scherm
Moove beëindig scherm

Einde van het spel

Om het spel volledig te spelen, dien je de laatste vraag ook echt pas als allerlaatste te beantwoorden. Deze vraag kan op twee manieren verwerkt zijn in jouw route.

  • Voorbeeld 1: De route heeft geen vaste volgorde. Je kunt van vraag naar vraag lopen, via de door jullie gekozen route. Hiermee kom je vanzelf een keer "de laatste vraag" tegen met een STOPBORD icoon.
    LET OP! Deze moet je dus wegklikken als je nog niet alle vragen hebt gedaan en pas beantwoorden als je aan het einde bent. Als je deze namelijk wel beantwoord stopt hierna het spel. Ter beveiliging moet je voor deze vraag ook eerst een 4 cijferige code invoeren die erbij vermeld staat.
  • Voorbeeld 2: Deze route is voor jullie bepaald met een vast start- en eindpunt. Hier zie je pas de 2e vraag als je de 1e hebt beantwoord. Zo kom je dus vanzelf de laatste vraag tegen en stopt het spel op het moment dat het ook zou moeten stoppen. Hier hoef je verder niks voor te doen.

Ben je helemaal klaar, dan verschijnt vanzelf jouw eindscore in beeld.