Glimlachgebied

Het Glimlachgebied

In Highlights by Rico

Heb jij nu een grijns op je gezicht? Ik wel. Een leuke naam voor een nieuw concept, al zeg ik het zelf. 🙂

Maar wat is het? Lang verhaal, waarbij veel dingen samen komen. Al een hele tijd zochten we een plek waar mensen kunnen verzamelen tot iedereen compleet is, als ze op onze locatie aankomen. Dat kan op ons terras, maar mensen bleven vaak wachten op het parkeerveld. We wilden hier een gezellig alternatief voor maken: een centraal punt waar je iedereen kan zien aankomen en met een glimlach kan ontvangen. Gelijk een mooie spot waar de instructeur iedereen toespreekt over de leuke dag die hen te wachten staat.

Eerst nog even gezellig op ons terras een drankje doen voordat we gaan buitenspelen. De verzamelplek is inmiddels bekend en de teams worden gemaakt. De game kan beginnen en het warrior gezicht wordt opgezet. Het is lachen, gieren en teamnamen brullen. Als de wedstrijd is gespeeld, hebben de gasten de smaak te pakken en krijgen wij dan vaak te horen "is het nu al voorbij?” of “de tijd is echt gevlogen!". Voor ons een teken dat ze het leuk vinden en daarom bieden we nu voor de fanatiekelingen de mogelijkheid om een derde helft te spelen in ons Glimlachgebied. Maar eerst eindigen we het begeleide programma met een leuke groepsfoto, waar we ook een setting voor hebben gecreëerd. 3,2,1 SMILE! 😀

We hadden op ons terrein al een springkussen voor de kleintjes staan en een voetbalkooi voor de oudere kids. Perfect voor als de activiteiten voorbij zijn en er nog behoefte is om te spelen. Dit is nu ook mogelijk voor volwassenen: in de enorme gralux bak die we zelf hebben aangelegd.

Gelukkig waren de armen nog warm van het straten en hebben we de 15 ton natuursteentjes er met een kruiwagen in gereden. Na weken lichamelijk in de kreukels te hebben gelegen, lag de fundering er. Hierop kan het populaire spel van de Grieken en Romeinen gespeeld worden: Jeu de boule! Totaal zijn er 8 banen uitgevlakt, groot genoeg voor een toernooi van 50 personen. Ook kunnen we hier tal van andere leuke festival games spelen zoals: spijkerslaan, jenga & mikabal. 

Het centrale punt tussen de horeca, parkeerplaats en activiteitenterrein is ook aangelegd voor nieuwe doelgroepen. Het is zonder begeleiding, waardoor we het goedkoper kunnen aanbieden. Het is leuk voor senioren die ons steeds vaker weten te vinden. Het is perfect voor als je iets te vieren hebt zoals een verjaardag of een bruiloft. Ook voor zakelijke groepen biedt dit mogelijkheden. Denk aan een laagdrempelige energizer of break voor een vergadering. Een mooie aanvulling op ons horecagedeelte. 

De laatste interessante groep zijn de vakantiegangers in eigen land. 

Al snel werd duidelijk dat er veel mensen thuis zouden blijven. Uiteraard gaan ze dan op zoek naar dagrecreatie. Al jaren bieden we dit succesvol aan voor groepen vanaf 10 personen, maar gaan dit nu ook aanbieden voor kleinere gezelschappen in de zomervakantie met daarbij passende spellen. 

Na een periode van “lachen als een boer met kiespijn”, komt er verandering. De boekingen komen weer binnen en ik ben enorm blij met het Glimlachgebied.

Thanks voor het lezen, speel buiten en geniet! 

zomeruitje-jeu-de-bouleGlimlachgebied
Glimlachgebied
Zomeruitje - jeu de boulenGlimlachgebied-blog