Koelcel

Houd je hoofd koel

In Highlights by Rico

Binnen 24 uur was onze bomvolle agenda leeg. Uhm ja, en dan? Stilzitten is geen optie. We besloten projecten op te pakken die veel tijd kosten, maar weinig geld. Uit onze laatste trainingsdag kwam het puntje "koelcel" ter sprake.

Deze unit installeerden we in de schuur en hielp ons het afgelopen seizoen voor het eerst om het bier ook op piekmomenten gekoeld te houden. Maar zoals altijd ontstaan er nieuwe uitdagingen, als je een probleem oplost. De grote ijskast zorgde namelijk niet alleen voor koud bier, maar ook voor een ongevraagde work out wanneer de boodschappen met de vrachtwagen binnenkwamen.

De energizer begon met de karren door het zand te trekken naar het verharde stuk. Vervolgens moest je zigzaggen door de schuur, om zo in het verste hoekje te kunnen lossen. Vanuit hier moest je lopend met een kratje en een rechte rug naar de bar. Op de terugweg nog even de lege flesjes terugzetten. Een retourtje van 100 meter, die we aan het eind van de dag in kilometers uitdrukten. Achteraf gezien niet nodig en een mogelijke verklaring van die moeie voeten.

De motivatie was duidelijk. Verplaatsen. Zo dicht mogelijk bij de bar. De wagenstal was de dichtstbijzijnde plek, alleen moesten we dan “droge zitplekken” opofferen. Onder het motto “slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding”, hebben we de knoop doorgehakt en zo begon het klusje.

We hadden nog isolatieplaten liggen en besloten om hiervan een hok te bouwen met daarin de frigo. De gedachte was: ”beter isoleren om minder te koelen”. Goed voor milieu en portemonnee. Tevens was er door de grootte van het hok nu ook plek voor alle emballage en de vrieskist. Win win win. Nog even een oude stal deur schuren en verven. De buitenkant afwerken met hout en alles ziet er weer netjes uit.

Klus geklaard. Althans...

Foutje!
We waren vergeten dat ook koelapparatuur warmte produceert en deze niet kwijt kon door onze isolatie skills. Met als gevolg dat je nu eerst in een sauna komt om vervolgens weer af te koelen in de vrieskist.

“Fouten maken is niet erg, als je er maar van leert”. Bedankt voor je tijd. Binnenkort deel twee van dit project.  Voor nu speel buiten en geniet!

Koelcel 1
Koelcel vooraanzicht
Koelcel zijaanzicht