Kinderfeestje Cas

In 8 jaar, Brabant, Februari, Hank, Kinderfeestjes, Uitjes, Winter by Rico

De bal is hard hoorde ik Tycho al na 2 minuten roepen toen we met het rugby kinderfeestje van Cas waren begonnen. Hij werd 8 jaar en wilde samen met zijn voetbal-vriendjes een potje komen beuken.

Een goede warming-up is hiervoor erg belangrijk en zeker met dat koude weer.
Slurftikkertje en ontwijk de bal zijn hier perfect voor. De kinderen dachten echter dat de rugbybal een combinatie was van een voet-en trefbal en gebruikte al hun kracht om deze zo hard en ver mogelijk te gooien. En ja, dan is een rugbybal inderdaad hard Tycho 😉

Ik verklapte dat niet alleen de bal hard was bij rugby, maar zeker de grond en de tegenstander ook. Het was tijd om dit te testen in een mooi gridje. Snel oversteken terwijl ze een try moesten drukken, op de bal duiken, rondjes draaien en de bal met een koprol in de buik duwen van je teamgenoot. De opmerking die ze meekregen was dat de bal het belangrijkste is en dat ze die dus NIET mochten laten vallen. Dit gebeurde echter toch meer dan 10 keer, waardoor we even gingen opdrukken met de hoop dat de concentratie wat omhoog ging….

Tijd voor het echte werk: lekker beuken tegen de hitshields. Ik verklapte nog niets en ze mochten zo hard mogelijk zonder bal tegen het kussen aan rammen. Altijd mooi om te zien wat de kinderen dan verzinnen. Het is een combinatie van veel geschreeuw en creatieve huppel tegen het kussen. Met wat tips leerde de kinderen dit snel om te zetten in een snoeiharde hit, waarbij ze zelfs de bal wisten te beschermen. Top!

In de pauze kregen ze lekker cakejes en mocht iedereen zijn cadeau aan Cas geven. Snel gingen we weer naar buiten, want door het gebrek aan concentratie en kinderen die niet altijd even goed luisterde liepen we aardig achter op het programma.

Met razend tempo gingen we naar de tackle. Laag, hoofd aan de zijkant, hard, met je schouder en niet springen waren de sleutelwoorden voor een goede tackle. Dit hadden ze snel door op de tacklebags en mochten het nu op elkaar oefenen met het beroemde tackle tikkertje. We eindigde nog even in partij vorm en het zat er helaas al weer bijna op. De frietjes, de snoepzak en nog een kado voor de jarige maakte het feest compleet. We hopen Cas en zijn vrienden nog eens terug te zien op de Bredase Rugby Club, waar ze 6 weken lang gratis mogen mee trainen.

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes