Kinderfeestje Jurre

In 8 jaar, Brabant, Kinderfeestjes, Lente, Maart, Raamsdonk, Uitjes by Rico

Wanneer gaan we beuken, wanneer gaan we beuken vroegen de kinderen zich af op het rugby kinderfeestje van Jurre. Ik vertelde enthousiast dat rugby de mooiste sport is ter wereld, maar….. als de regels en de techniek niet duidelijk zijn dat het dan erg gevaarlijk is.

Werk aan de winkel dus. Een paar keer over de hindernisbaan om even wat warmer te worden, want de gevoelstemperatuur was onder nul gezakt. Snel door naar het gridje, waar ze kennis maakte met een rugbybal. Ze leerde snel een try scoren en om contact te maken met de bal, de grond en elkaar.

De kinderen luisterde goed en we konden door naar het beuken. Snoei en snoei hard moest de hit zijn. Dat lukte aardig, alleen leek dit nergens op. Ik gaf ze wat technische tips en binnen enkele minuten konden de kinderen een echte hit maken, met de bal in de juiste hand en zonder dat hij viel. Top!

Dit smaakte naar meer. Na de pauze moesten ze de hindernisbaan nog een keer afleggen, maar dan met een rugbybal. De bal mocht niet vallen en moest mee over elke hindernis. Door goed samen te werken is dit door beide teams gelukt. De tijd was aangebroken om te leren tacklen. Voor veel kinderen is dit erg spannend en ze zijn snel geneigd om hun voeten te gebruiken. Door te oefenen met de tacklebags kon iedereen uiteindelijk ook een mooie tackle maken.

Jurre had het goed onder controle, maar het beest kwam pas echt in hem los toen we de tacklerace van 40M gingen doen. Na de Haka gaf hij alles om de race te winnen. Zijn techniek was perfect en hij tackelde snoeihard en wist daarmee samen met zijn team de winst binnen te slepen.

Hopelijk zien we nog wat kinderen terug bij de Bredase Rugby Club, waar ze nog eens 6 weken gratis mogen mee trainen om te kijken of ze het echt leuk vinden. Jurre bedankt!

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes