Kinderfeestje Sanne en Lisanne

In 11 jaar, Brabant, Kinderfeestjes, Lente, Maart, Uitjes, Wagenberg by Rico

Daar zag ik ze in de verte aan komen lopen. Het leek wel een schooluitje, zo’n grote groep kwam er de oprit op lopen. Het was alleen geen schooluitje, maar het kinderfeestje van Sanne en Lisanne die hier het smokkelspel kwamen doen met 24 kinderen. Eenmaal een plekje gevonden in de stal was het tijd voor een korte uitleg voordat we van start konden. Na een klein tikspel in het smokkelspel waren ze opgewarmd en klaar om teams te maken. Daar gingen ze dan: binnen 1 minuut met zijn 24’en van klein naar groot staan. Dat was al een opgave op zich. Eerlijk is eerlijk, het is ze binnen 50 seconden gelukt. De teams waren gemaakt “Lisanne’s Team’’ tegen “De Dotjes”.

Het eerste competitie onderdeel was de hindernisbaan waar de Dotjes het eerste punt binnen sleepten. Na een revanche stond de score gelijk. Lisanne’s team kwam los van de Dotjes toen het op samenwerken aan kwam. Ze moesten met 12 personen de kruipbuizen in en al samenwerkend ervoor zorgen dat degene die aan het einde van de buizen zat er aan het begin uit kwam. Het team dat dit als eerste voor elkaar kreeg, had gewonnen.

Toen was het zover: pijl en boog schieten. De opdracht was duidelijk: “we lopen naar de pijl en bogen maar mogen ze nog niet aanraken tot ik dat zeg”. Na 2 keer oefenen was het dan eindelijk gelukt. Een goede 125 pijlen waren nodig om de ballonnen kapot te schieten en wederom ging het puntje naar Lisanne’s team. De score was inmiddels 3 tegen 1. Na de kruiwagenrace en het zaklopen stond de score op 4 tegen 2 voor Lisanne’s team.

Toen de puntzakken met heerlijke Frietjes en een snack opgegeten waren, was het buiten al aardig donker geworden en dus tijd voor de uitleg van het Smokkelspel. Nadat de kinderen de uitleg gehoord hadden, stonden ze te popelen om zoveel mogelijk goud, zilver en brons te smokkelen. Er is gerend, gezweet, getijgerd en gesmokkeld, maar na 2 bloedstollende smokkelrondes was de score bekend: 23750 punten voor Lisanne’s team en 21750 punten voor de Dotjes. Waardoor de eindstand van de dag op 28 tegen 24 voor Lisanne’s team kwam. Een warm kopje chocomelk en marshmallows bij het kampvuur waren opnieuw het eindsignaal van een geslaagd kinderfeestje.

Wij hebben in ieder geval erg genoten.

Groetjes
Tommy & Rico

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes