Kinderfeestje Sophie

In 11 jaar, Brabant, Februari, Kinderfeestjes, Tilburg, Uitjes, Winter by Rico

Sophie heb ik leren kennen met de verjaardag van haar broertje Jan. Hij vierde destijds een feestje met het programma zeskamp. Dit vond ze zo leuk dat ze op zijn verjaardag meteen besloot om op 13 februari met haar verjaardag langs te komen.

Ook was ze al bij de 1e editie van de winterspelen en is altijd erg fanatiek, stoer en erg behulpzaam. Ik besloot om het programma een beetje om te gooien en te beginnen met de populaire pijl en boog biatlon Eerst kregen ze wat tips en trucs wat erg nodig was, want de helft van de groep wist niet eens de targets te halen, laat staan in de roos te schieten.

Met even oefenen wist Freek de Robin Hood van de dag te worden met 26 punten uit de 30, wat tevens het record is van alle kinderen die ooit bij Polderevents hebben geschoten. Snel de ballonnen opblazen en een mooi plaatsje geven op de hooibalen. Ondanks dat we de techniek aardig onder controle hadden werd dit onderdeel een stuk minder secuur uitgevoerd. Meer dan 150 pijlen waren nodig om slecht 6 ballonnen kapot te krijgen, maar de vreugde was er niet minder om toen het lukte.

Tommy had inmiddels het vuurtje aanstaan en ze konden even bijkomen met wat marshmallows en warme chocomel.

Het team “De doorzetters” stond ruim voor tegen de “Plattekes” waar de jarige in zat, toen we begonnen met het tweede gedeelte; zaklopen, kruiwagenrace, latlopen en touwtrekken. Sophie wist haar team scherp te stellen en kwam gelijk toen we naar de arena gingen voor het laatste onderdeel buiten; het zakslaan.

Ze mochten de balk niet vasthouden, niet op het gezicht slaan en niet in de arena komen. Je raad het al? Alle drie de regels werden met volle onschuld overtreden. Dit lag natuurlijk aan mijn onduidelijk uitleg en besloot het nog een keer te vertellen. Het ging veel beter en De Plattekes wisten de meesten kinderen van de balk te meppen, waardoor ze ruim voor kwamen.

Met veel vreugde en een gladiatoren gevoel gingen we aan tafel. Uit volle borst zingen, kado’s innen en het laatste spel kon alweer beginnen. Het reuze jenga. Dit werd nog wel gewonnen door de doorzetters die hun naam eer aan deden, alleen was het niet genoeg om de dag te winnen.

Sophie bedankt en hopelijk tot een andere keer!

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes