Knallend mei uit-highlight-blog

Knallend mei uit

In Highlights by Rico

De realiteit schiet door mijn hoofd.

Het is inmiddels eind mei en we doen er alles aan om het seizoen van 2021 te halen met ons huidige team. Maar hoe? We hebben in gedachten veel scenario's afgespeeld, maar stratenmaker of fulltime bouwvakker gaat het niet worden. Althans, nog niet want het zijn onzekere tijden. De pijlen zijn daarom gericht op onze eigen locatie. Links- en rechtsom proberen we hier omzet mee te genereren.  

Dit hebben we in het begin van het corona gevecht tegen onze collega's uitgesproken. Dus gingen we aan de bak met de beperkingen. We organiseerden onze jaarlijkse EHBO en BHV training op 1,5 m afstand in de stal. Gewapend met alle stof verwerkt in een interactieve quiz. Op de beamer zag je de vragen en met stemkastjes kon je het goede antwoord doorgeven. Soms alleen en soms in teamverband. Een leuke manier van presenteren en leren, die we vaker voor bedrijven inzetten.

Trainingslocatie-brabant-poldereventsTrainingslocatie-brabant-3-polderevents
Trainingslocatie-brabant-2-polderevents
Trainingslocatie-brabant-4-polderevents
Trainingslocatie-brabant-5-polderevents

Daarna een break, lunch en goede koffie om even te herladen. In het tweede gedeelte behandelden we de algemene risicobeheersing. Wat kan er fout gaan tijdens de activiteiten? Met elkaar discussiëren over de juiste oplossingen en vervolgens presenteerden we de verbeteringen aan elkaar. Erg leerzaam en nu hopen op zo min mogelijk gewonden. Ongevallen en incidenten uitsluiten is een illusie, maar streven naar 0 hits is wat je wilt. Met als klap op de vuurpijl nog even met elkaar buitenspelen en borrelen

Alleen nu met het nieuwe normaal, een corona proof uitje. Hoewel dit allemaal super leuk was kan ik dat virus wel schieten. Niet zinvol, want alleen een werkend vaccin gaat hem in de roos kunnen raken. Tot die tijd is het accepteren, faciliteren en het beste ervan maken. Gelukkig ziet een Covid proof uitje er inmiddels anders uit als tijdens de training en kunnen we alles weer. Echter zijn veel mensen nog bang en zijn bedrijven bezig met de crisis door te komen. Ook de overheid mag van hogerhand nog geen uitje doen. Allemaal heel begrijpelijk, maar dat verzacht de financiële pijn niet. Je krijgt toch compensatie? Ja, klopt. Daar laten we het nu bij, want ik heb meer woorden nodig om dat van me af te kunnen schrijven.  

Coronaproof-uitje-brabant-2-poldereventsCoronaproof-uitje-brabant-3-polderevents
Coronaproof-uitje-brabant-polderevents
Coronaproof-uitje-brabant-4-polderevents
Coronaproof-uitje-brabant-5-polderevents

Het team is dus ready en er mag worden gesport, alleen blijven de grote groepen weg in dat o zo belangrijke en korte hoogseizoen. Nog niet al onze kogels zijn verschoten, want gelukkig hebben we de jeugd weer scherp in het vizier. De campagnes voor kinderfeestjes en jeugduitjes waren goed getarget en ook hebben we veel nieuwe scholen mogen ontvangen. En al gaan we daar de financiële oorlog niet mee winnen, het is toch fijn om weer leven op onze locatie te hebben. Last minute organiseerden we 2e pinksterdag nog een lasergame toernooi. Lekker knallen met blije kids en snel op naar juni. Normaal de drukste maand in de buitensport!

Thnx voor het lezen, speel buiten en geniet!