Image

POLDERTUIN

Hét terras om landelijk te genieten


Kom gezellig langs in april t/m september op vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur!

Opening vrijdag 26 april 2019.

Waarom

Om landelijk te genieten

Het terras aan de A59 in het buitengebied.

Waar

Polderevents

Bij onze outdoor locatie Polderevents in Wagenberg, een dorpje naast Breda in het mooie Brabant.

Hoe

Koffie, lunch, borrel & events

Chefkok, streekproducten & unieke locatie

Wanneer

Terras

Van april t/m september op vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur!

Opening vrijdag 26 april 2019.

Het concept

Al sinds 2011 was er de vraag bij Polderevents of gasten ook lekker kunnen genieten op onze locatie, buiten de evenementen om. We hebben goed nieuws, want dit is vanaf heden mogelijk in de Poldertuin!

Een plek om lekker even neer te ploffen en je heerlijk te ontspannen! Lekker met je blote voetjes in het gras, in de schaduw van het uitwaaierende bladerdak van de moerbeibomen. Een IJwit van brouwerij 't IJ op tafel (een van de tien speciaalbieren) Ja, het is hier goed vertoeven.

De keuken achterin, de tot evenementenhal verbouwde schaapskooi, is in uitstekende handen van chef-kok Timo Kok (zo heet ie echt). Restaurantliefhebbers kennen zijn werk misschien van zijn vorige baan bij Block 62 en Bobbi's waar hij zijn strepen heeft verdiend.

Alles is vers, alles is lekker en aan iedereen is gedacht. Van een high tea of een high beer tot borrelhapjes, een stevige lunch of een vegetarische maaltijd.

Wil je er even tussenuit? Combineer je bezoek dan met een wandeling of een fietstocht door de fraaie omgeving. De zeekleipolders die zijn ontstaan als gevolg van de St. Elisabethsvloed in 1421 maken een bezoek aan het omliggende natuurgebied zeker de moeite waard.

Kom gezellig langs in april t/m september op vrijdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur!

Opening vrijdag 26 april 2019.

Image
Image
Drinks

Bier

Wijn

Losse thee

Koffie

Verse dranken

Fris

De chef

Timo Kok

Super blij en trots zijn wij met onze nieuwe Chef kok. Timo kennen wij al 15 jaar en hebben hem uit zien groeien tot een enorm gepassioneerde kok met een voorliefde voor de BBQ en de Aziatische keuken. Zijn carrière en passie voor de Aziatische keuken bouwde hij op bij Block 62 in Breda. Om zijn tweede passie te volgen, is hij terecht gekomen bij de Aogse Markt, waar hij als kok vele gerechten mocht bereiden in de houtskool-gestookte Josper Grill. Daarna vervolgde hij zijn carrière bij VanCooth 13 & Bobbi's in Breda als chef kok.

Inmiddels is het tijd voor wat nieuws en zijn wij enorm blij dat hij onderdeel wordt van de Polderevents familie. Timo gaat in de Poldertuin werken met simpele, smaakvolle gerechten, gemaakt met zoveel mogelijk lokale producten. Uiteraard zullen zijn voorliefdes voor de BBQ en de Aziatische keuken niet gaan ontbreken.

De gastvrouw

Danielle Lemmers

Als je het 10 jaar geleden had gevraagd, had ze nooit gedacht dat ze vandaag de dag haar eigen horecazaak zou hebben. En toch staat de goedlachse Danielle Lemmers iedere dag te stralen in haar eigen Poldertuin! Door een combinatie van hard werken en een aangeboren behoefte tot verzorgen en delen, is de Poldertuin geworden wat het nu is. Een plek om je met heerlijk eten en bijpassende drankjes in de watten te laten leggen.

Vraag je aan Danielle waar ze het meest trots op is, dan vat ze dat met een grote glimlach samen in twee woorden: 'high tea'. Waarom? Omdat de Poldertuin alleen werkt met echte thee, vers en op precies de juiste temperatuur geschonken. Een high tea wordt zo een echte beleving, zeker omdat Danielle zich heeft ontwikkeld tot wandelende thee-encyclopedie en je graag alles uitlegt over de thee die je krijgt.

Voor minder dan de beste kwaliteit doet Danielle het niet. En daar zijn wij allemaal heel blij mee!

Food & drink Events

Buiten onze reguliere openingstijden en kaart hebben we ook foodevents op reservering vanaf 10 personen.

High tea sunday €27,50

4 gangen, hartige ronde, diverse bourgondische broodjes, echte scones met lemon curd en zoete lekkernijen. Inclusief verse, gepaste thee voor bij de gerechten.


BBQ friday €28,50

Elke vrijdag een ander thema

tea time

High tea SUNDAY

Wie wil er nou niet genieten van een echte Engelse high tea in de buitenlucht? Vanaf nu is dat iedere zondagmiddag mogelijk in de Poldertuin om 14.00 uur op afspraak. We beginnen dan lekker met een glas bubbles, gevolgd door een 4 gangen high tea, welke is opgebouwd uit een hartige ronde, diverse bourgondische broodjes, echte scones met lemon curd en afgesloten wordt met heerlijke zoete lekkernijen.
Uiteraard serveren we per ronde, verse, gepaste thee voor bij de gerechten.

BBQ thema's

BBQ FRIDAY

Sluit jouw drukke week af met een heerlijke BBQ. We serveren heerlijke gerechten van onze BBQ’s met verschillende thema's. De poldertuin beschikt over een uitgebreid assortiment bbq’s. Zo hebben we een zelfgemaakte smoker, twee prachtige Kamado Joe’s, een rocket stove en de Ofyr.

Aziatische BBQ

Thai en Balinese keuken

Aziatische BBQ, geïnspireerd op de Thai en Balinese keuken. Deze bestaat uit huisgemaakt saté, dorade, salade met procureur, hele gegrilde kip, gewokte oosterse groenten, sambal goreng eitje jasmijnrijst, cassave kroepoek, diverse smaken chilisaus & zelfgemaakte pindasaus.

USA BBQ

Amerikaanse keuken

De USA BBQ, geïnspireerd op de authentieke bereidingswijze van Texas. Alles low and slow gegaard met veel marinades en rook. Met onder andere pulled pork, spare ribs, buikspek, smoked chicken wings, coleslaw, cornbread, bean salad en een heerlijk dessert.

Reserveren

High tea's & BBQ's zijn uitsluitend op reservering vanaf 10 personen. Heel het jaar mogelijk.


NU RESERVEREN