Kleding

Welke kleding wordt geadviseerd?


Kleding die lekker zit, aangepast op de weersverwachtingen.

Lees hieronder de tips.1. Algemeen

Het allerbelangrijkste is kleding waarin je lekker kan bewegen. Hieronder een basislijst van top tot teen.

  • Schoenen met stevig zool en voldoende grip. Hakken, voetbalschoenen, laarzen, slippers en sandalen zijn niet aan te raden.
  • Een broek met een t-shirt of blouse waarin je makkelijk kan bewegen. Het beste is kleding die ventileert. Sportkleding mag als je heel fanatiek bent, maar is niet nodig.
  • Trui, vest of jas. Doordat je fanatiek wordt, krijg je het vaak warm en kun je een laag uitdoen. Als je klaar bent, koel je af en is het fijn als je een extra laagje aan kunt doen.
  • Bidon met water voor tijdens de activiteiten.

Overige kleding en accessoires zijn afhankelijk van de weersverwachting en het seizoen. Deze tips zijn verderop te lezen.


2. Extra setje

Het is vaak niet nodig, maar het is een back-up die je dag kan maken of kraken. Een kleine moeite om een extra setje in de tas te doen. Het weer kan omslaan, kleding kan kapot gaan, eten en drinken kan geknoeid worden en er zijn altijd mensen die grappig willen doen tijdens een spel. In al deze gevallen is het fijn om iets droogs of schoons aan te kunnen doen.

3. Regen

Bij (mot)regen adviseren we om een waterdichte of waterafstotende jas te dragen die ventileert. Paraplu's en poncho's zijn vaak geen succes in de polder. Bij veel regen spelen we zoveel mogelijk onder tenten of gaan we tijdelijk schuilen.

Via deze link, lees je meer over onze werkwijze bij "slecht weer"


4. Kou

Overweeg een extra (thermo)laag aan te trekken en een warme, winddichte jas is aan te raden. Denk ook aan warme schoenen en sokken, handschoenen, sjaal en een muts.

5. Hitte

Luchtige kleding is bij warme dagen lekker, waarbij je tegelijkertijd probeert om de huid zoveel mogelijk te bedekken. Voor gedeeltes die niet bedekt zijn gebruik je zonnebrand tegen het verbranden. Een cap is aan te raden om het hoofd te beschermen en eventueel een zonnebril. Wanneer je aangeven hebt om wateractiviteiten te willen doen (dit doen we nooit standaard), vergeet dan niet je zwemkleding, een handdoek of kleding die nat mag worden en een droog setje voor na de spellen.

6. Wind

In de polder kan het flink waaien. Probeer daarom altijd een winddichte jas of laag te dragen.