Sportdag basisschool de Achthoek

Sportdag basisschool de Achthoek

In Basisschool uitjes, Brabant, Den Hout, Groep 8, Herfst, Schooluitjes, September, Sportdagen, Uitjes by Rico

De klassen 7 en 8 kwamen op de fiets aan. De rest werd lekker gebracht door de ouders. Basisschool De Achthoek uit Den Hout kwam afgelopen dinsdag hun sportdag houden bij Polderevents. Jarenlang deden ze net als iedere andere school deed. Gewoon dezelfde sportdag, namelijk: atletiek. “Tijd voor wat anders” dacht de school! Daarom een te gekke dag vol waterspellen, samenwerking en natuurlijk de buikschuifbaan..

Het zonnetje scheen, de temperatuur was goed en de bijna 100 kids waren dolenthousiast. Deze dag was nog maar net begonnen en kon nu eigenlijk al niet meer stuk. Zowel de kleintjes van de onderbouw als de grote kids van de bovenbouw stonden om 9:15 klaar om te starten.

De kleintjes deden heel de ochtend allerlei leuke spelletjes. Denk aan stoelendans , water estafette, koekhappen, doelpunt schieten en natuurlijk VEEEL meer.

De bovenbouw werd in 6 gelijke groepen verdeeld om zo veel mogelijk punten te scoren en zo natuurlijk voor de 1e plaats te strijden. De onderdelen waren pijl en boog schieten, het smokkelspel, sponsentrefbal, hindernisbaan, ravijn spel , beach volley, dienblad estafette, zeskamp en uiteraard de buikglijbaan.

Rond een uurtje of 1 hadden alle kids inmiddels trek en dorst gekregen van al dat bewegen. De picknick tafels stonden klaar om heerlijk op het platteland te picknicken. Na hun buikjes weer rond gegeten te hebben en het vocht niveau weer op pijl te hebben gebracht, gingen ze weer aan de slag.

Door alle teams zijn er een hoop punten behaald, waardoor de uiteindelijke score niet ver uit elkaar lag. Een gedeelde 3e plaats voor team 1 en 2 met 36 punten. De 2e plaats ging met 37 punten naar team 3. De nummer 1 met maar liefst 41 punten is team 6 geworden. Na de prijsuitreiking kreeg iedereen een medaille mee en gingen de kids weer per auto of fiets weer terug richting uitjes Den Hout.

Wij vonden het een super mooie en sportieve dag en zien jullie hopelijk volgend jaar weer terug!

Groetjes,
Jeroen, Rico, Tamara en Tommy

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke schooluitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard