winterspelen-polderevents

De 3e editie van de winterspelen was weer top!

In Brabant, December, Evenementen, Uitjes, Wagenberg, Winter, Winterspelen by Rico

Op 20 december kwamen de kinderen aan op het terrein bij de inschrijfbalie, waar ze afscheid van papa en mama namen en lekker konden spelen. Nieuw tijdens de 3e editie was de binnenlocatie, waar de kinderen lekker uit de harde wind konden hutten bouwen, pannenkoeken bakken, zakslaan, schminken, pijl en boog schieten en spijkerbroekhangen. Tijdens het vrij spelen konden ze als individu al strijden voor de eerste medailles, Namelijk de sterkste man of vrouw bij het spijkerbroekhangen en de Robin Hood bij het boogschieten. Enkele kinderen die hier al meerdere keren zijn geweest, wisten bij beide onderdelen in de prijzen te vallen. Gefeliciteerd!

Na 2 uur vrij spelen, was het tijd om de teams en hun teamcaptains bekend te maken. Een strijdkreet werd verzonnen en de bandana’s gingen om. Eerst met zijn allen in de gezellige en mooi versierde stal lekker lunchen en opwarmen, vervolgens begonnen de wedstrijden.

Wedstrijden in teams

Er werd geduelleerd op snelheid, behendigheid, doorzettingsvermogen, inzicht en samenspel. Het eerste blok met voetbal, rugby en trefbal konden de kinderen lekker warm worden en de eerste punten verdienen. Het tweede blok bestond uit de hindernisbaan en het smokkelspel. Tijdens het laatste blok werd het nieuwste spel gelanceerd, namelijk: archery tag. Rico Hendriks, eigenaar van Polderevents vertelt: “dit is een nieuwe rage, waarbij je dezelfde speelervaring als lasergamen en paintball kan ervaren, zonder dat je er blauwe plekken aan overhoudt. Op elke pijl zit namelijk een kussentje en iedereen draagt bescherming. Onwijs spannend, maar gaaf en leuk om te zien! En heel tof om aan mee te doen, wat sommige fanatieke ouders niet konden laten.”

Haka en prijsuitreiking

Bij het kampvuur kreeg iedereen nog warme chocomelk en marshmallows. Daarnaast studeerde elk team een eigen haka in, die ze voor alle papa’s en mama’s opvoerden. Daarmee was dit super evenement weer afgelopen en kunnen jullie genieten van de mooie foto’s die online staan.

Alle deelnemers en vrijwilligers: bedankt! Jullie zijn kanjers, door weer en zeker ook door wind!

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke uitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard