De eerste succesvolle Winterspelen is een feit!

De eerste succesvolle Winterspelen is een feit!

In Brabant, December, Evenementen, Uitjes, Wagenberg, Winter, Winterspelen by Rico1 Comment

Met een waterig zonnetje begon de dag. Bijna 100 kinderen dromden het terrein van de Winterspelen op, klaar voor een leuke en sportieve dag.

Tijdens het ochtendprogramma konden de kinderen buiten hutten bouwen, een rugbyclinic volgen, de klimwand op klimmen, pana voetbal doen en gaten schieten. Om eventjes op te warmen, konden ze binnen pannenkoeken bakken, kaarsen maken, lampenkapjes versieren, chocolade bonbons maken en zich laten schminken. Er liepen veel gekleurde koppies rond: tijgers, angstaanjagende skeletten, piraten, paarden, stoere tattoo boys en mooi opgemaakte dames!

Om half 1 werden de teamcaptains gepresenteerd en de teams bekendgemaakt. Onder leiding van de teamcaptains werd van een heerlijke lunch genoten en alvast een teamnaam bedacht.

In de eerste ronde van het middagprogramma ging het erom dat je met je team in 8 minuten zoveel mogelijk keren het parcours af zou leggen bij het onderdeel waar je op dat moment was: zaklopen, kruiwagenrace, latlopen, over de hindernisbaan en met een bal tussen je lichaam.

Elke keer als een ronde startte, luidde Rico een enorme bel. Bij de laatste 10 seconden telde hij af waardoor iedereen nóg sneller de ronde wilde afmaken!! En ook zorgde de bel hier voor een beslissende uitslag!

In de korte pauze die volgde is een teamfoto met alle kinderen en (bijna) alle begeleiders en vrijwilligers gemaakt waarbij ze zo goed mogelijk moesten laten zien en horen wat ze tot nu toe van de dag vonden (ook al kun je dat op een foto niet horen :P).

De tweede ronde van het middagprogramma volgde. 5x een half uur hadden ze de tijd om met pijl en boog punten te schieten, de boomstam zo ver mogelijk te werpen, de tegenstander met een zak van de balk te meppen, zo lang mogelijk aan de spijkerbroek te hangen, proberen de toren van het Giant jenga niet om te laten vallen, een enorme spijker als eerste in het houtblok te slaan, de tegenstander omver te trekken tijdens het touwtrekken en even bij te komen bij het kampvuur met lekkere marshmallows en ondertussen een mooie Haka te bedenken.

Na al deze rondes en onderdelen was het tijd voor de laatste opdracht, de Haka! Per team werd de zelfbedachte Haka gepresenteerd voor alle andere teams en natuurlijk twee heuse rugbykenners als jury. Dit was voor hen niet gemakkelijk, want de kwaliteit was torenhoog! Het showen van de billen stond centraal tijdens de verschillende haka’s, wel 3 teams hadden dit in hun choreografie.

Uiteindelijk zijn er over de teamspellen gezien 3 medaille winnaars gekomen! Zie hieronder hoe alle teams geëindigd zijn. Het was een spannende race en de punten liggen niet ver uit elkaar!

Plaats Teams Punten
1 Team 9: De winnaars 19 punten
2 Team 7: Champignons 18 punten
3 Team 2: Spider 15,5 punten
4 Team 5: Smileys 14 punten
4 Team 8: De knallers 14 punten
6 Team 3: Superstars 13 punten
7 Team 6 De super pinguïns club 12 punten
8 Team 4: Max 9 punten
9 Team 10: Doodskop aapjes 7 punten
10 Team 1: Vuurvlam 6,5 punten

Wij vonden het in ieder geval een super geslaagde dag! Alle kids, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die we hier vergeten te noemen, HEEL ERG BEDANKT!!!

Groetjes,
Het Polderevents Winterspelen Team

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke groepsuitjes

Foto’s door Tamara Uittenboogaard

Comments

  1. ik heb zelf ook meegedaan aan de winterspelen en vond het heel leuk, vooral als ik de foto’s terug zie.:D

Leave a Comment