Familie- en vriendendag Bokazini en Co

Familie- en vriendendag Bokazini en Co

In Amsterdam, Augustus, Familieuitjes, Noord-Holland, Uitjes, Zomer by Rico

‘Keigezellig’ Dat moest ons vriendendagje worden, afgelopen zondag, Maar het werd uiteindelijk ‘Awesome’! In een stoet van 4 auto’s kwamen we aan op het terrein van Polderevents. Niemand wist wat we moesten verwachten van een dergelijke sportdag. We waren tenslotte ook maar 13 Marokkanen uit Amsterdam en een boerderij was iets dat we eigenlijk alleen van TV en films kenden. Maar voor alles is een eerste keer en zodoende stonden we om 14.00 uur precies op het grasveld, in sportkleding, te midden van verschillende vrolijke houten spelinstrumenten en –activiteiten. De groep werd in twee teams verdeeld, waarna we de namen zelf mochten bedenken. Het werd team Awesome tegen team Awesomest. In naam niet eens zo een groot verschil, in punten uiteindelijk wel. Ikzelf heb sterk het vermoeden dat het vooral een kwestie van geluk was. Zo. Dat is eruit.

Team Awesome werd overtroffen op de onderdelen hindernisbaan, eilandenspel, boogschieten, piramide, eilandenspel en waarschijnlijk nog een paar spellen. Team Awesomest ging keigoed. Team Awesome rockte vooral op het onderdeel kruiwagenrace. Hoewel het een conditioneel intensief middagje was, werd het vooral een aanslag op de lachspieren. Iedereen had minimaal één keer een goede slappe lach te pakken. Voor Karima was het zuur dat zij de slappe lach kreeg toen ze precies bovenop de hindernismuur zat. Hi-la-risch!

Hard sporten betekent logischerwijs, grote trek. Na het laatste onderdeel begaven we ons daarom richting de plek waar het muziek vandaan kwam; De kantineschuur (ooit een stal voor koeien en andere runderen, nu omgebouwd tot gezellig kantine). Wie het wilde kon zich even opfrissen onder de douche en tegelijkertijd werd de barbecue aangezet. Van worstjes tot garnalen, tot zoete aardappels, overal was aan gedacht. Als klap op de vuurpijl werd er door onszelf een traditionele Marokkaanse thee gemaakt (vinden ze bij Polderevents helemaal niet erg). Nadat alles was afgeruimd en we nog even nagenoten met Marokkaanse thee en koekjes werd door Tommy de winnaar van de dag bekend gemaakt. Niet geheel verrassend had team Awesomest gewonnen. Terwijl de winst uitbundig werd gevierd door team Awesomest, ervoer één van de aanwezigen een ‘eerlijk’ momentje. Zij zei namelijk: “Weet je, eigenlijk hadden wij hier to-taal geen zin in vandaag. Maar nu we hier zijn en deze dag beleefd hebben zijn we echt blij dat we meegekomen zijn”. Hierna werd het kampvuur aangestoken en begon het nagenieten.

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om het plezier, het moment en de mooie herinneringen. En die hebben we zeker overgehouden aan deze mooie dag. We zijn allemaal een ervaring rijker en zullen onze vrienden in Amsterdam nog vaak navertellen over die ene boerderij in Wagenberg, waar ongeveer alles kan en mag.

Bedankt Polderevents.

Aziz Bokazini

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke familiedagen
Foto’s door Tamara Uittenboogaard