Familie weekend Lemmers 2012

Familie weekend Lemmers 2012: anatomie bij Polderevents……

In Familieuitjes, Lente, Mei, Uitjes, Zoetermeer, Zuid-Holland by Rico

Zondag 27 mei 2012: alweer een prachtige dag. Stralende zon, geen wolkje aan de lucht. We zijn met 25 personen: de jongste is 9 en de oudste is 71. Samen brengen we het hele Pinksterweekend door op de boerderij. Geweldig dat dat allemaal kan. De lokatie was top met voldoende ruimte voor tenten en om te relaxen.

Zoals het hoort, beginnen we met een stevige warming up. Niet dat we het koud hebben hoor, dat kan ook niet met 28 graden, maar wel moeten de spieren goed opgewarmd worden om blessures te voorkomen. Rugby staat als eerst centraal:
rennen, rugbyballen al rennend om je heen draaien, tackelen en beuken tegen een kussen. Onze schouders hebben de klappen aardig opgevangen.

En dan het zakslaan. Op zich niet moeilijk. Maar die balk op klimmen, dat viel voor sommigen onder ons toch wel tegen. Helemaal om er ook op te blijven zodra je er eenmaal op beland was voordat het gevecht begon. De foto’s spreken voor zich. Het fanatisme druipt er van af.

Tactiek:
Benen geklemd, liefst zo strak mogelijk.
Slaan met je zak, zo snel en zo hard mogelijk.
En ter intimidatie was geluiden er uit stoten ook prima. De tegenstander is dan erg onder de indruk…., echt wel..!!

En dan last but not least: Buikschuiven.
Er lag een lang zeil van zo’n 20 meter lang met liters zeep, lekker glad dus! Je moest, met in elke hand een spons, na een aanloop je zelf plat op je buik laten vallen en dan was het de kunst om zo ver mogelijk door te glijden. Wat zagen we er uit. Lekker verhit, nat, bemodderd en ingezeept. Heerlijk. Maar niet alleen dat, ook de arm-, been-, buik- en lachspieren waren tijdens dit onderdeel goed aangepakt.

Het was al met al een fantastische dag: leuke spelen, uitstekend uitgevoerd door de Pink Panters, prima lokatie en geweldig gezelschap wat goed onder controle gehouden werd door Tommy en Rico. (Onze complimenten, want dat valt niet altijd mee met zo’n grote groep)

Waarom de titel “Anatomie bij Polderevents?” Wij adviseren iedereen: boek zo’n geweldige dag en je ervaart de anatomie van de spieren twee dagen later nog!

Astrid en Nicolette

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke familiedagen