Familiedag Embrechts

In Alle uitjes, Familieuitje by RicoLaat een reactie achter

Wat een lekker herfstweertje was het vorige week zondag om met de familie langs te komen en lekker actief te doen. Veel volwassen die hier komen, vragen altijd “Moeten we sporten?” en “Worden we vies?” Dan moet ik praten als brugman dat alles goed komt en uiteindelijk… worden ze alsnog vies en zweten ze 😉

Maar vorige week zondag waren de rollen omgedraaid. Ze kwamen aan in trainingspakken en sportschoenen. En na 5 minuten vroeg de eerste al “Wanneer gaan we beginnen?” Ik heb er zin in. TOP!

De teams “Sara in het dopje” en “de windhappers” werden gemaakt en toen begon het! Ik wilde beginnen met de eerste uitleg, alleen moest ik eerst 10 minuten wachten tot het stil was. Ze waren zo fanatiek dat er al strategische plannen werden gemaakt en dat er om de minuut een informant naar me toe kwam om te vragen wat de bedoeling was. Gelukkig loonde mijn geduld en kon ik aan heel de groep vertellen wat de bedoeling was.

Als een speer gingen ze met de kruiwagenrace en de rest van de zeskamp spellen, waardoor ik besloot om ook de hindernisbaan maar te doen. Aan elkaar vlogen ze per tweetal over de baan, tot de autobanden. Daar bleef namelijk iemand in spartelen en kwam er niet doorheen.

Na de pauze begonnen we binnen met wat spellen, waarbij nagedacht moest worden en iedereen zijn timmer skills kon laten zien.

Buiten even warm worden met tampon hockey, samenwerken met een katapult bouwen en laten zien we de Robin Hood was van de dag. De emoties liepen hoog op toen vader en zoon in de finale stonden. Er werd zelfs gedreigd dat zoonlief het huis moest verlaten als hij zijn vader niet liet winnen.

En toen was het al weer tijd voor de finale: een kubus bouwen en zodra je die in elkaar had gezet, mocht je beginnen met de soduku puzzel.

Sara in het dopje: gefeliciteerd!

Bedankt voor de leuke middag!

Groetjes,
Rico

Foto’s door Tamara van Blik en Bloos

Laat een reactie achter