Kinderfeestje Guus - 8 jaar uit Breda - rugby

Kinderfeestje Guus – 8 jaar uit Breda – rugby

In 8 jaar, Breda, Herfst, Kinderfeestjes, Oktober, Uitjes by Rico

Bij aankomst was het al duidelijk wie de jarige was en wat ze kwamen doen. Guus en zijn broertje Binck hadden namelijk hun rugby tenue al aangetrokken voor het kinderfeest. Nadat de kids zelf hun cake hadden versierd, gingen we snel aan de slag met de basistechnieken van rugby.

Nadat de mannen hadden leren gooien, vangen, beuken en tackelen konden we pas echt beginnen. Natuurlijk ontbrak er nog 1 belangrijk onderdeel: de Haka. Na een kort filmpje op de TV te hebben gekeken van de echte Nieuw Zeelandse Haka, moesten de kinderen hun eigen strijddans instuderen. Zo konden ze de tegenstander bang maken om de schouders en de rest van het lichaam weer opgewarmd te krijgen voor de echte wedstrijd.

Eerst hebben de mannen met een rugbybal de 100 meter lange hindernisbaan moeten afleggen. Eenmaal écht opgewarmd kon de strijd beginnen. Na wat kleine oefen partijtjes van 1 vs 1 en 2 vs 2, vertelden we de regels en kon de Haka opgevoerd worden. Één duidelijk verschil was er zeker tussen de teams. Zo had het ene team een haka waar we bang van werden en moesten we allemaal (ook het team zelf) lachen om de strijddans van het andere team. Na een paar potjes gespeeld te hebben, kwam het team van onze jarige Guus toch echt als winnaar uit de bus.

Helaas kwam het feestje waarin de mooiste sport ter wereld centraal stond na de frietjes eten toch ten einde.

Wij vonden het erg gezellig, wie weet tot op de Bredase Rugby Club.

Groetjes,
Tommy en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard