Bedrijfsuitje Auditdienst Rijk - landelijk vergaderen

Bedrijfsuitje Auditdienst Rijk – landelijk vergaderen

In Bedrijfsuitjes, Brabant, Breda, Herfst, Landelijk vergaderen, Oktober, Teambuilding, Uitjes by RicoLeave a Comment

Afgelopen donderdag kwam 14 man sterk langs van het Ministerie van Financiën. Na een bak koffie en wat lekkers, was het tijd voor een wat andere vergadering dan dat ze normaal gewend zijn. Ze konden heerlijk genieten van de inspirerende en vrije omgeving tijdens hun landelijke vergadering in plaats van altijd maar in een afgesloten kantoorruimte.

Nadat iedereen zijn kwaliteiten en valkuilen met elkaar besproken had, stond de uitgebreide lunch al klaar voor het team. Na een kom verse soep en heerlijk belegde broodjes ruilden we het theoriegedeelte in voor de praktijk op het veld.

De hele dag stond namelijk in het teken van elkaar beter leren kennen en de samenwerking binnen het team vergroten door middel van teambuilding. We hadden de club in tweeën gedeeld om de strijd tegen elkaar te beginnen.

Na de eerste paar spellen was het overduidelijk welke spellen er gekozen waren voor deze dag, aangezien er niet 1 spel was die je in je eentje zou kunnen uitvoeren. Met name de blinde kruiwagenrace en de balkenrace vereisen een goede communicatie en samenwerking. Om de intensiteit zowel actief als rustig te houden, wisselden we steeds af met een doe- en een denkspel. Eenmaal aangekomen bij het mastermind spel bleek het toch tegen te vallen. Na twee kleuren te elimineren en hier en daar wat tips, wisten ze na 8 rondes de code toch te kraken.

Aangezien er ook een aantal fanatieke Expeditie Robinson kijkers bij zaten, kon natuurlijk een puzzel estafette en het vuur maken niet achterblijven. Tot verbazing van beide teams blijkt het vuur maken met wat houtjes en een vuurstick toch moeilijker dan op televisie.

Al bij aankomst vroegen ze “wanneer gaan we door de modder?”. Dit was natuurlijk meer als grap bedoeld dan echt, maar ik had wel degelijk een stukje modder ingepland! Namelijk: de hindernisbaan. Als afsluiting van het praktijk gedeelte werd de samenwerking echt op de proef gesteld tijdens de 8 hindernissen van de baan. Klimmen, tijgeren, balanceren, kruipen en glijden waren de ingrediënten om als team de baan zo snel mogelijk af te leggen.

Na de bloedstollende race over het parcours hadden de medewerkers van het ministerie toch wel trek gekregen. Dit kwam goed uit aangezien de boergondische BBQ al klaar stond. Tijdens het eten werd er nog ruimschoots nagesproken over de verschillende onderdelen. Al met al denk ik dat het doel van de dag “samenwerken” met vlag en wimpel behaald is.

Wij vonden het erg gezellig!

Groetjes,
Team Polderevents

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke bedrijfsuitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard

Leave a Comment