Rugby TBM kamp

Rugby TBM kamp

In Brabant, Breda, Lente, Mei, Teamuitjes, Uitjes by Rico1 Comment

In tegenstelling tot voorgaande jaren, kwamen nu alleen de Mini’s op vrijdag aan. Dit jaar hadden we in het bos afgesproken om vanaf daar het kamp te starten. Vol spanning en energie kwamen ze aan op de zand-parkeerplaats in de Vrachelse heide. De ouders vertrokken en de Mini’s stonden vol verwachting te wachten op wat er ging gebeuren.
Gewapend met een GPS in de hand gingen ze in 2 teams op zoek naar de vragen en opdrachten. De bedoeling was om zoveel mogelijk punten te behalen, want die waren natuurlijk heel erg belangrijk. Waypoint na Waypoint werd er gezocht en fanatiek gestreden bij de spellen. Na een zoektocht van anderhalf uur kwamen de teams elkaar weer tegen. Natuurlijk waren ze benieuwd wie er de meeste punten had behaald en waarom ze zo belangrijk waren. Na een wandeling met een mooie zonsondergang kwamen we in het donker aan in een bos vlakbij de boerderij van Polderevents. Hier werd dan eindelijk verteld waar de punten voor waren.

“Jongens en meiden, de tenten die papa en mama opgezet hebben, zullen we morgen pas zien.” Dat was de openingszin bij aankomst. Met de punten die ze behaald hadden, konden ze materiaal kopen om hun eigen tent te bouwen waar ze met het hele team in zouden overnachten. Na strategisch materialen kopen en de bouwtekening goed bekeken te hebben, gingen ze aan de slag. Na 20 minuten lagen ze allemaal in een tent. Toen ze 3 keer gewaarschuwd waren om stil te zijn, waren ze er heilig van overtuigd dat ze in het bos zouden slapen die nacht.

Na 25 bloedstollende minuten werden ze verlost van de spanning en mochten ze de tent opruimen. Na 5 minuten vertrokken we richting hun compleet ingerichte tentjes. Snel plassen, tanden poetsen en lekker naar bedje. Einde dag 1.
Na een korte nacht kwamen de Benjamins en Turfjes op de camping van Johan en Caroline. Snel de tassen neergooien en de speeltuin in, papa en mama zetten de tent wel op. Dat was de meest voorkomende tactiek die werd gebruikt door de kleine smurfjes.

Toen iedereen officieel was aangemeld, kregen ze duidelijke instructies over het kamp.
Regel 1: nooit praten als de instructeurs aan het woord zijn.

Regel 2. nooit met je handen in je zakken, anders 10 keer opdrukken. (meer dan helft moet afgetraind zijn, want deze regel was toch wel heel lastig)

Verder werden ze in superhelden teams gedeeld en moesten ze met elkaar zoveel mogelijke punten halen en als ze tijd over hadden, moesten ze een haka verzinnen en een mascotte maken voor de bonte avond.
Estafette’s, pijl en boog schieten, de hindernisbaan en het ravijnspel stonden in de ochtend op het programma. In de middag was het tijd voor levend stratego en een lekkere BBQ.
We telden af: 5, 4, 3, 2, 1! Iedereen was stil en de bonte avond was begonnen. Na de haka’s en de presentaties van de mascotte waar ze elkaar punten mochten geven volgde een 10-tal spellen. De turfjes waren echter zo gesloopt dat we besloten ze op bed te leggen en het zondag af te maken. De rest ging het smokkelspel spelen in het donker, wat altijd een groot succes is.
Zondag was het opruimdag en moesten we de zang-estafette nog afmaken. Na bijna 100 liedjes gezongen te hebben, vielen de eerste teams af en was er een finale tussen Badman en de Fantastic 4 . Badman wist dit te winnen, alleen was dit net niet genoeg voor de eerste plaats. Mega Mindy had nog een joker over waardoor ze in het laatste spel net genoeg punten pakten om de wedstrijd te winnen! Gefeliciteerd! Het was weer een top kamp! Dank Roos voor de goede organisatie vanuit de Bredase Rugby Club en natuurlijk ook dank voor alle andere begeleiders.

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke teamuitje
Foto’s door Tamara Uittenboogaard

Comments

  1. Het was volgens Daniel een heel leuk weekend. Ik wil de begeleiders nog bedanken voor de goede zorgen. Dat Daniel gebleven is wil echt wat zeggen. Dank jullie wel.

Leave a Comment