Teamuitje Junioren Bredase Rugby Club

Teamuitje Junioren Bredase Rugby Club

In April, Brabant, Breda, Lente, Teamuitjes, Uitjes by Rico

“Ik heb alles schoon bij me, dus mij maakt het niet uit hoe vies we worden” werd er gezegd. Met dat gegeven in het vooruitzicht (en ook op de vraag van de trainer om ze goed af te matten) kregen de jongens een vriend mee. Deze vriend, een 5 meter lange balk, diende te allen tijden meegenomen te worden. Tijgerend door de modder, rennend door een bak met water en klauterend over hindernissen kregen de Junioren een steeds betere band met hun vriend.

Toen de balk rechtop werd gezet, bleek het beklimmen van de balk toch een lastige opdracht voor de jongens. Na de zeskamp, waar fanatiek gestreden werd om de punten, was het tijd voor de Highland Games. Bij het boomstam zagen, tractorbanden flippen en hooivork werpen bleken de teams goed tegen elkaar opgewassen te zijn.

Bij de pijl- en boogbiatlon kwam er een duidelijk verschil tussen beide teams van wel 10 punten. Even zag het er naar uit dat het team van Rik duidelijk eerste ging worden met het ravijn spel en hiermee de achterstand in 1 keer kon inhalen. Maar jammer genoeg maakte Rik een niet zo’n slimme zet door de autoband terug te gooien en hierbij het touw te raken. Hierdoor moest het hele team terug naar het laatste checkpoint.

Met een tussenstand van 20 punten verschil werd het bijna onmogelijk om nog te winnen. Ondanks dit verschil leek het er op dat ze met spijkerbroekhangen toch in begonnen te lopen. Helaas bleek dit valse hoop: 1 voor 1 mepten de ‘Opskeer Surpreme’ hun tegenstanders van de balk, waardoor er een overduidelijke en terechte winnaar was.
Wij vonden het gezellig, tot de volgende keer!

Groetjes,
Tommy en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke jeugd teamuitjes

Foto’s door Tamara Uittenboogaard