Eerste Polderevents Koningsspelen vol modder en plezier

Eerste Polderevents Koningsspelen vol modder en plezier

In April, Brabant, Evenementen, Lente, Terheijden, Uitjes by Rico1 Comment

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 START!!!!

De Koningsspelen waren officieel begonnen en wij hadden de eer om dit te vieren samen met 200 kinderen, docenten, hulp-mama’s en -papa’s (ja die zijn er ook) van basisschool Zonzeel uit Terheijden en de Spoorzoeker uit uitjes Breda.

Verdeeld in 16 teams gingen zij de strijd met elkaar aan, met maar één doel:  WINNEN! Wie o wie zou één van de vier bekers mee mogen nemen?

Het bomvolle programma was een leuke combinatie van zeskampspellen, teambuildactiviteiten, pijl- en boogschieten, de hindernisbaan en de mooiste sport ter wereld: Rugby!

Bij de rugbyclinic heeft iedereen zijn opgekropte emoties er even uit kunnen tacklen. We hebben zelfs tacklebags bijna de sloot in zien gaan. Op het einde werd er geëindigd met de beroemde tackle race.

Op zoek naar Robin Hood? Wij hebben hem gezien! Samen met al zijn vrienden die dezelfde skills bezitten tijdens het pijl- en boogschieten. Het ravijnspel dat volgde was een mooie test om te zien hoe goed iedereen kon samenwerken en vooral rustig kon blijven in heel spannende situaties, want bij enkele bewegingen kon je zo in het ravijn vallen…

Boefjes waren er ook genoeg… Dit bleek wel tijdens het smokkelspel waarbij je als boef zoveel mogelijk diamanten naar de bunker moest smokkelen zonder gevangen te worden door de politie. Nadat iedereen was opgepakt of veilig weer in de bunker was konden we doorgaan naar de hindernisbaan.

De condities van het veld waren perfect voor de hindernisbaan, want wat is tijgeren zonder regen en modder? Dat is inderdaad voor watjes en die kon ik niet vinden op deze scholen. Wat een bikkels met karakter en wat zijn die plaatjes met modder mooi. 😀

Door het verdwaalde, herfstachtige weer op deze mooie dag, speciaal voor Willem, werd er besloten om de activiteiten iets in te korten en snel binnen door te gaan met de prijsuitreiking. De spanning was om te snijden toen Rico de winnende teams bekend maakte. Het scheelde niet veel, maar zoals Henny Huisman jaren terug al zong, er kan er maar één per klas de winnaar zijn. En dat waren geworden..

Team nummer: 8D, 7D, 6B en 5C! Voor de lezers thuis: drie bekers voor basisschool Zonzeel en één beker voor de Spoorzoeker.
Gefeliciteerd met de overwinning en neem volgend jaar wat beter weer mee 😉
Fijne vakantie!
Groetjes,
Rico, Tommy, Jeroen, Jesse, Daniëlle, Pascal en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke schooluitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard

Comments

  1. het was superleuk bij de konings spelen jammer wel heel nat super leuk

Leave a Comment