Uitje BSO Rotterdam - dag 1

Uitje BSO Rotterdam – dag 1

In BSO uitjes, Februari, Rotterdam, Uitjes, Winter, Zuid-Holland by Rico

De hindernisbaan en de zeskamp onderdelen bleken voor de 60 kinderen van 4 t/m 12 jaar geen probleem. Nadat de kids wegwijs gemaakt waren en uitgelegd kregen wat het speelveld was, konden we beginnen aan allerlei warming-up spellen. Tijdens het boomtikkertje waren sommige kindjes in de war; ‘hoezo kunnen bomen niet lopen?’ Ondanks dat ze getikt waren en op de plaats als een boom te moesten gaan staan, bleef een enkeling niets vermoedend doorwandelen.

Toen ik de kids vroeg: ‘wie heeft er grootste spierballen?’ Staken de 30 kleintjes vol trots de armen in de lucht en lieten zien wat ze in huis hadden. Nu wist ik het zeker: de kinderen zijn klaar voor de zeskamp estafettes. Zaklopen, bal rollen of touwtrekken, niets was te moeilijk. Terwijl de kleintjes bezig waren met de zeskamp spellen, zagen zij in de verte de grote kids al de hindernisbaan afleggen. Aangezien de kleintjes niet een heel grote spanningsboog hebben, werd ik al snel overrompeld met de vraag: ‘mogen wij daar ook op straks?’

Zo gezegd, zo gedaan: ook de kleintjes zijn al kruipend en klimmend over de hindernisbaan heen gestormd. Ze kregen het zelfs voor elkaar een hele piramide autobanden te vervoeren onder de kruipgangen door.

Als finale het spel: ‘Krijg het zwembadje leeg!’. Een arena van banden vol met sponsen. De regels zijn simpel: gooi alle sponsen uit het zwembad zodat hij leeg raakt. Voor de andere partij is het nog makkelijker: zorg dat het zwembad niet leeg raakt en gooi alles weer terug. Het spel was zo in trek bij de kinderen dat zelfs wanneer de speeltijd eigenlijk al verstreken was, gevraagd werd om nog meer rondes.

Tot de volgende keer!
Groetjes,
Tommy, Rico en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke BSO-uitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard