Activiteiten

Welke spellen kunnen we kiezen?


Geen, laat je verrassen 😉 

Lees hieronder hoe het werkt.1. Werkwijze

Wij zijn een evenementenlocatie die 365 dagen per jaar geopend is op Wij hebben meer dan 100 losse teambuilding- en fun activiteiten voor jong en oud. Hiervan doen we er zo veel mogelijk tijdens een activiteitenblok van 90 minuten.

Het concept is al meer dan 10 jaar geleden geboren. Toen kregen we namelijk de vraag of we een leuk uitje voor onze familie konden organiseren op de boerderij. Uiteraard!

Wij wilden graag een programma aanbieden waar iedereen aan mee kan doen. Dus geen aparte programma’s voor de kleintjes, ouderen of mensen met lichamelijke klachten. Het moest uiteraard wel leuk, uitdagend, buiten en competitief zijn. En dat is gelukt. 😉

Mix it up!
We bedachten een vriendschappelijke wedstrijd waarbij we in teams verschillende activiteiten achter elkaar speelden. Hierbij wilden we zoveel mogelijk vaardigheden testen in spelvorm.

Denk aan opdrachten waar je moet samenwerken, communiceren, schieten, behendig zijn, denken, coördineren, actief bezig zijn en bouwen. Als er iets tussen zit wat je niet kunt of wil doen, kun je ervoor kiezen om je team aan te moedigen, foto’s te maken of te genieten van het feit dat iedereen met elkaar een hilarische dag heeft en samen mooie herinneringen creëert.

Oftewel: lekker buitenspelen! Deze manier van samen buiten spelen sloeg aan en de hele familie was lyrisch.

Omdat het zo’n succes was, zijn we meer en meer uitjes gaan organiseren. De afgelopen decennia hebben we samen met ons team dit concept uitgebouwd en gespeeld, met alle weertypes, groepsgroottes en leeftijden die er maar zijn. En op die manier hebben we alles ge-fine-tuned.

We kunnen inmiddels met trots zeggen dat dit leuk en geschikt is voor elke groepssamenstelling. Wij weten wat werkt en wat juist niet!

Welke spellen we gaan doen, kiezen we op de dag zelf door naar het weer en de groepssamenstelling te kijken. Er liggen meer spellen klaar dan dat er gedaan kunnen worden en gedurende het uitje kiest de instructeur de juiste games.

Het is een verrassing! Een onvergetelijke, leuke verrassing!

Dit vinden veel organisatoren toch geen fijn gevoel. We hebben daarom een deel van de spellen los op de website gezet met alle info, zodat je een klein beetje kunt kijken wat je staat te wachten. De overige spellen volgen snel.

Doordat veel groepen terugkomen, noteren wij de spellen die zijn gespeeld en is het mogelijk de volgende keer een compleet nieuw programma neer te zetten.

Het is ook mogelijk om je voorkeuren door te geven. Wij proberen vervolgens zo veel mogelijk rekening te houden met wat je graag wilt spelen of juist niet.

Activiteiten volwassenen
Activiteiten senioren
Activiteiten tieners
Activiteiten kids
Activiteiten jong en oud

Bij scholen en kinderfeestjes werken we net iets anders.


2. Tijdsduur & starttijden

Je boekt geen losse activiteiten bij ons, maar een activiteitenblok. Deze duren altijd 90 minuten. Door de afwisseling van de intensiteit is dit voor iedereen vol te houden. Wil je langer buiten spelen, dan kun je meerdere activiteiten blokken reserveren.

Gemiddeld speel je 7 spellen per activiteitenblok. Waar de ene groep de puzzel in enkele minuten oplost, doet een andere groep er misschien een half uur over. Het aantal kan dus afwijken en is afhankelijk van de keuze van de spellen en fanatisme of groepsgrootte van de groep.

Om de drukte in ons hoogseizoen zo goed mogelijk te reguleren, werken we met starttijden. We starten altijd met een half tot een uur aankomst, gevolgd door een activiteitenblok. Vervolgens kun je kiezen voor een pauze en nog een blok of juist lekker borrelen en BBQ’en.


3. Teams & wedstrijd

Wij maken op de dag zelf de teams door middel van een simpele opdracht. Voor ons een manier om de groep goed in te schatten. Leeftijden, geslacht en eventueel een functie of afdeling worden op deze manier eerlijk ingedeeld. Uiteraard mag je dit zelf van tevoren doen, maar dat adviseren we niet!

Je strijdt vervolgens tegen een ander team van jouw groep. Bij grote groepen en meerdere activiteiten blokken wisselen we in de pauze van tegenstander.


4. Groepsgrootte

Een instructeur kan een groep van 25 tot 30 personen tegelijk laten deelnemen aan een activiteit, onderverdeeld in 2 teams. Per activiteitenblok kunnen we 150 personen dezelfde spellen laten doen. Indien de groep groter is, zullen zij een ander activiteitenblok doen. Zo kunnen er tot 300 personen tegelijk buitenspelen. Als jouw groep uit 150 tot 300 personen bestaat, heb je minimaal 2 activiteiten blokken nodig om iedereen dezelfde spellen te laten spelen.

5. Instructeur

Elk groepsuitje wordt begeleid door enthousiaste instructeurs. De begeleider kiest de juiste spellen en navigeert je over ons evenemententerrein. Ze leggen de activiteiten uit en houden in de gaten of alles eerlijk en veilig verloopt. Ze maken indien gewenst ook een leuke teamfoto en doen hun uiterste best om je fanatiek te krijgen en te laten lachen. Na het uitje staan ze te shinen in de horeca om je nog meer te laten genieten.

6. Veiligheid & verzekeren

Het is belangrijk om jezelf te beseffen dat je buiten activiteiten gaat doen, gaat bewegen en fanatiek kunt worden. Dit brengt risico’s met zich mee en het is belangrijk dat iedere deelnemer zich hier bewust van is.

Klinkt logisch, maar we doen er alles aan om elk risico zo klein mogelijk te maken. We willen benadrukken dat niets verplicht is. We bieden bewust spellen aan die door zo veel mogelijk leeftijden te spelen zijn. We hebben de risico’s per spel in kaart gebracht, deze geminimaliseerd met beheersmaatregelen en het team hier in getraind. We zijn aangesloten bij een branchevereniging die audits verzorgt qua veiligheid.

Verder schenken we geen alcohol vóórdat de activiteiten beginnen en mag je uiteraard niet onder invloed zijn voordat het uitje begint. Als je op leeftijd bent, blessures hebt, een mindere conditie of zwanger bent, adviseren we bij de actieve spellen aan te moedigen of aan te sturen. De instructeur zal dit ook benadrukken per spel en de juiste activiteiten kiezen bij een gezelschap met veel beperkingen. Ook worden onze instructeurs getraind op de verschillende weersomstandigheden.

Mocht het fout gaan, dan is er een BHV’er aanwezig. Ook volgen onze instructeurs jaarlijks EHBO cursussen. We zijn tevens goed verzekerd voor ongevallen en aansprakelijkheid. Zorg dat je dit in de toekomst ook bij andere uitjes even controleert, want veiligheid wordt te vaak vergeten door zowel de deelnemers als de aanbieders.

We hebben sinds de oprichting in 2011 incidenten (pleister tot kneuzing) en ongevallen (breuken tot tijdelijk uitval van vitale functies) gehad. Volledige voorkomen van incidenten en ongevallen is helaas nooit mogelijk. Wel is het mogelijk en onze plicht om ons voor 100% in te zetten om ongelukken te voorkomen. We hopen dat je ons als organisator helpt de deelnemers er van bewust te maken dat er risico’s aan deelname zijn en hen aan te moedigen de instructies van ons team op te volgen. Gelukkig gaat het bij de meeste groepen helemaal goed.


7. Zwanger, op leeftijd, geblesseerd of invalide

Volg ten eerste het advies van de dokter op. Is dat niet van toepassing, schat dan zelf in wat je wel en niet kan. Als je al jaren geen actieve beweging hebt gedaan, doe dat dan ook zeker niet bij ons. De instructeur zal dit ook aangeven bij de actieve onderdelen.

Doordat de activiteiten constant worden afgewisseld en wij voor heel het team een beleving neerzetten, is het voor iedereen leuk. Het is altijd een combinatie van actief bezig zijn, samenwerken en denken. Mensen die niet met de korte actieve spellen kunnen meedoen, kunnen uitblinken bij de behendigheidsspellen, rustige samenwerkingsopdrachten of de denkspellen. Op deze manier is er ruimte voor iedereen in je team!

We verzorgen ook uitjes voor alleen senioren of kinderen met een beperking. We vermijden dan bepaalde activiteiten en zetten zo ook een onvergetelijk uitje neer.

Al onze activiteiten vinden buiten op het gras plaats en zijn hierdoor helaas niet erg rolstoelvriendelijk. We zullen op dag er alles aan doen, om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken en hebben al veel deelnemers in een rolstoel mogen ontvangen. In ons horecagedeelte zijn we momenteel een invalidentoilet aan het bouwen.


8. Later komen of eerder weggaan

Iedereen is druk en we zijn niet boos als deelnemers later komen of eerder weggaan. Als je later komt, zijn de teams vaak al gemaakt en zit je in een andere “flow” als de rest. Als je eerder weggaat, mis je natuurlijk de borrel of het lekkere eten. En als je alleen komt eten, dan heb je het mooiste van de dag gemist. Probeer daarom ervoor te zorgen dat iedereen er van begin tot eind bij is.

Mocht dit niet lukken, geef dit al tijdig door bij de boeking. Dan brengen we alleen de blokken in rekening waar de mensen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld alleen de activiteiten of alleen het eten.

We hanteren geen kortingen voor mensen die te laat zijn, eerder weggaan of niet op komen dagen op de dag zelf. Hier informeren we nog uitgebreid over in het boekingsproces en geven tips om de juiste aantallen in kaart te brengen.


9. Kledingadvies

Trek kleding aan wat lekker zit, aangepast op het weer. Op onze kledingpagina lees je tips per verwacht weertype.


10. Weer

Kleed je zo goed mogelijk op het te verwachten weer. Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Lees hier de werkwijze per weertype en weeralarmen.


11. Foto's

Er mogen altijd foto’s worden gemaakt, zolang dit van je eigen groep is en zij geen bezwaar hebben. Wij maken eens per maand ook een special met foto’s en videobeelden. Deze beelden publiceren we op onze website en sturen we naar de deelnemers als aandenken. Bij je aanvraag kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken. Wij kiezen elke maand een toffe groep uit en leggen dan kosteloos de dag vast. Wil je er zeker van zijn dat jouw uitje vastgelegd wordt, dan kun je ook onze huisfotograaf boeken.

12. Andere taal

De enige taal (buiten Brabants) waar we ons aan wagen is Engels. Sommige instructeurs beheersen dit beter dan andere instructeurs. Laat het ons daarom tijdig weten als je een Engelstalig uitje wilt boeken, zodat we hier de juiste instructeur op in kunnen roosteren.

Wanneer de deelnemers geen Engels verstaan, wordt het lastiger, maar niet onmogelijk. Onze ervaring is dat de collega’s onderling vertalen voor elkaar in bijvoorbeeld het Frans, Vlaams, Duits, Italiaans, Spaans of Pools.