wie-is-de-mol-familieweekend

Familieweekend Lemmers – Wie is de Mol

In Familieuitjes, Juni, Uitjes, Zoetermeer, Zomer, Zuid-Holland by Rico1 Comment

Onze eigen familie was tijdens het pinksterweekend overgekomen uit Zoetermeer voor een gezellig familieweekend. En ja, dan wil iedereen natuurlijk ook graag een middag vol met leuke spellen!

“Niks is wat het lijkt vandaag!” vertelde Tommy tijdens zijn uitleg. Want we speelden het bekende ‘Wie is de Mol spel’. Zoals altijd geven wij een eigen draai aan het spel en moesten 2 teams met ieder een mol de strijd met elkaar aangaan om zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Doordat er een saboteur in ieder team zit, geeft dit een hilarische en mysterieuze wending aan het spel. Bij al je teamleden vraag je jezelf constant af  “Wist jij dat niet? Kon je niet harder lopen? Lukte het niet of ben je echt zo lomp?” Een lekkere mindfuck die de betrokkenheid flink omhoog schroeft.

De teams waren verdeeld in mannen vs. de vrouwen. De ladies wisten onder andere de quiz, het piramide bouwen en tijd inschatten te winnen. De overige spellen: flintstones auto bouwen, bamboe goot, trefbal en de puzzelrace gingen naar de mannen.

Of dit kwam door de inzet van het team of juist de mol die niet goed bezig was, laten we in het midden. Want de mol was in beide teams wel daadwerkelijk actief geweest. Enkele acties waren: belachelijke antwoorden geven tijdens de quiz of opeens water laten morsen en stiekem de touwen niet helemaal strak vastmaken tijdens het bouwen. Dit is makkelijk te zien als je weet wie de mol is, maar als je dat niet wist is dat knap lastig. De verhalen achteraf waarom daarom fantastisch. 😉

Hoewel de mannen voor stonden in punten tijdens de ontknoping van de rat, ja zo werd de mol inmiddels genoemd, konden de vrouwen nog steeds winnen. Want voor ieder teamlid dat de mol wist te raden, kon je één punt verdienen.

In beide teams hadden de mollen zich bijzonder goed gedragen, want ze werden allebei maar door één teamlid ontmaskerd, waardoor de winst naar de MANNEN ging.

We hebben echt genoten, op naar het volgende familieweekend!

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke familiedagen
Foto’s door Tamara Uittenboogaard

Comments

  1. Super leuk weekend gehad! Je kijkt nu toch anders naar de foto’s nu je weet wie de MOL was 😉

Leave a Comment