buiten-spelen-in-de-winter

Winterspelen 2016 – Het evenement voor kinderen met karakter

In Evenementen, Februari, Uitjes, Winter, Winterspelen by Rico

Het is kouder, waardoor we met z’n allen massaal naar binnen gaan en vooral binnen blijven tot de zon zich weer laat zien. Aangezien wij en vooral kinderen stuiterballen zijn en uiteraard niet zo lang binnen kunnen zitten om tv te kijken of te computeren, organiseerden wij op zaterdag 13 februari al weer de 4e editie van de Winterspelen: lekker buitenspelen in de winter. Ondanks de kou gingen we met alle kinderen en vrijwilligers gewoon naar buiten! Spelen, plezier maken, leren samenwerken en genieten gaan perfect samen ook als de zon niet schijnt! Met de juiste kleding, keuze van spellen, instelling van de kinderen en niet te vergeten de inzet van de vrijwilligers was dit weer een fantastische editie. Dit is terug te zien op de gave foto’s en aftermovie.

Alle kinderen moeten lekker buiten spelen

“Helaas komen wij steeds meer kinderen tegen die te weinig buitenspelen en bewegen. Dit zien we door bijvoorbeeld overgewicht, slechte motoriek en vooral een negatieve instelling die ze onbewust aannemen. Ouders moeten niet vergeten dat kinderen vaardigheden leren door buiten te spelen met andere kinderen! Leren samenwerken, angsten overwinnen, vertrouwen krijgen, vriendschap opbouwen, omgaan met verlies, vallen en weer opstaan. Ze moeten hun energie en creativiteit kwijt, dat betekent dus ook lekker buiten spelen in de winter! Dus weer of geen weer, stuur kinderen naar buiten om te spelen en geef ze niet bij elke regendruppel een tablet met snoep in hun hand om ze stil te krijgen.” Zo vertelt Rico Hendriks, mede eigenaar van Polderevents, die dagelijks met kinderen buiten werkt.

Zomerspelen 2016

De volgende editie is de zomerspelen op 29 juli 2016, waar we met zoveel mogelijk kinderen buiten willen spelen! Zorg dat je er bij bent!

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke uitjes
Foto's door Tamara Uittenboogaard