Zomerspelen 2013

Zomerspelen 2013

In Brabant, Evenementen, Juli, Uitjes, Wagenberg, Zomer, Zomerspelen by Rico

Na het succes van de winterspelen, moesten er natuurlijk ook de Zomerspelen komen! Afgelopen vrijdag kwamen er bijna 120 kinderen naar de boerderij in Wagenberg om lekker vrij te spelen, in teams tegen elkaar te strijden en mee te doen aan het enorme watergevecht.

De ochtend begon een beetje bewolkt, maar daar was op de gezichten van alle kids niets van te merken. Bijna iedereen kwam aan met een smile van oor tot oor. Eerst lekker klimmen, hutten bouwen, jezelf laten schminken, snoephappen, (flessen)voetballen, een ijsco halen (met wel 3 soorten dip), rugby clinic volgen of beach volleyballen. Genoeg keuze dus!

Na de lunch streden we in teams tegen elkaar bij 10 spellen. Van sponsentrefbal tot een sponsenestaffette op de hindernisbaan. Van zeepbaan glijden tot de 4 helmen race. Maar ook zakslaan, spijkerbroekhangen, kruiwagenrace met waterhelm, de dienblad estafette, pijl en boog schieten, levend curling niet te vergeten! Overal was iedereen even fanatiek. En toen na de eerste ronde ook nog eens de zon volop ging schijnen, kon de dag niet meer stuk!

Aan het eind van de wedstrijden werden snel de punten geteld om de winnaar te bepalen. Dat betekende maar 1 ding: in de tussentijd elkaar bekogelen tijdens het enorme watergevecht! We telden met zijn allen af van 10 naar 0.. De waterballonnen vlogen om je oren, de stralen uit de waterpistolen schoten van links naar rechts en ook sponsen werden door de lucht gegooid. Niet alleen de kids vermaakten zich hierbij, ook veel spelbegeleiders en teamcaptains mengden zich in het gevecht. Toen iedereen kleddernat was, werd het eindsignaal gegeven.

Op naar de prijsuitreiking!
Nadat we hadden verteld dat we op iedereen heel trots waren omdat iedereen zich tot het uiterste heeft ingezet, kwam het tromgeroffel… Als derde is team 10 geëindigd met teamcaptain Ferry. Team 1 met teamcaptain Aziz is tweede geworden. En op de eerste plaats is team 3 onder leiding van teamcaptain Bas geëindigd!

Toen iedereen keihard met ‘We are the champions’ had meegezongen, was het helaas al weer tijd om met papa en mama mee naar huis te gaan.

Alle jongens, meiden en vrijwilligers: BEDANKT!
Wij hebben een super dag gehad, hopelijk jullie ook?!
Groetjes,
Team van Polderevents

Geen 1, 2 of 3 geworden? Kijk dan snel waar jouw team geëindigd is.
1e : team 3, 81 punten
2e: team 1, 75 punten
3e: team 10, 74 punten (3e plaats behaald op basis van de resultaten tijdens de wedstrijden)
4e: team 7, 74 punten
5e: team 6, 73 punten
6e: team 4, 62 punten
7e: team 8, 61 punten
8e: team 9 en team 5, 60 punten
10e : team 2, 59 punten

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke groepsuitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard