Bijna 100 kinderen spelen buiten tijdens de Winterspelen 2013

Bijna 100 kinderen spelen buiten tijdens de Winterspelen 2013

In Brabant, December, Evenementen, Uitjes, Wagenberg, Winter, Winterspelen by Rico

Afgelopen zaterdag 28 december 2013 hebben bijna 100 kinderen van 7 tot 13 jaar lekker buiten gespeeld en tegen elkaar gestreden tijdens de tweede editie van de Winterspelen.

De zonnige dag begon met vrijspelen waar de kinderen verschillende onderdelen konden doen. Zo klommen er mooi geschminkte kids de wand op, speelden ze heel veel potjes volleybal, smikkelden ze van hun zelfgebakken pannenkoeken, bouwden ze prachtige paleizen bij het hutten bouwen en deden ze nog veel meer.

Het middagprogramma werd vervolgd met 10 spellen waar alle kinderen in teams tegen elkaar streden om de felbegeerde medailles. Zo zijn er veel try’s gedrukt achter de rugbylijn, veel ballonnen kapot geschoten door echte Robin Hoods, hebben de geniale breintjes veel codes gekraakt bij het mastermind spel en nog veel meer.

De dag werd samen met alle ouders afgesloten met de Haka. Alle teams probeerden elkaar te imponeren tijdens deze dans, oorspronkelijk een ceremoniële dans van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland. Het winnende team van de winterspelen 2013 was het team onder leiding van Rik Bakkers.

We willen graag nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun hulp. Zonder jullie was het nooit zo’n succes geworden!

Op 18 juli 2014 krijgt deze geweldige dag weer een vervolg in de vorm van de zomerspelen 2014.

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke uitjes

Foto’s door Tamara Uittenboogaard