Kinderfeestje Leon en Aart

Kinderfeestje Leon en Aart

In 12 jaar, April, Brabant, Kinderfeestjes, Lente, Terheijden, Uitjes by Rico

Op de vrije woensdagmiddag kwamen de jarigen Leon en Aart met hun vrienden helemaal uit Terheijden gefietst. Bij elkaar 14 stoere kerels die zin hadden in een gezellige middag en niet bang waren om vies te worden.

Aart en zijn team noemden zichzelf ‘FC de Roze Olifanten Club’ en Leon en zijn team hadden zichzelf tot ‘Wij zijn pro’s’ benoemd. Dus, op naar het grote veld!

De hindernisbaan zorgde voor trappelende voetjes, want ze konden niet wachten om de baan te mogen bestormen! Na een eerste oefenronde was het tijd voor het ‘eggie’. Het eerste puntje ging hierbij naar ‘FC de Roze Olifanten Club’. Tussendoor werd het buizenspel gedaan. Hierbij moet iedereen in de buizen, maar… hierbij moet de laatste als eerste de buis weer uit! Dat was niet even gemakkelijk voor ‘FC de Roze Olifanten Club’, dus ging hierbij het puntje naar ‘Wij zijn pro’s’. De volgende 2 punten die op de hindernisbaan te verdienen waren, werden goed over beide teams verdeeld. Het was dan ook een nek aan nek race!

Bij de kruiwagenrace deden de jongens een nieuwe variant. 1 in de kruiwagenrace en 2 erachter. Oftewel: ieder hield een handvat vast. Een hele uitdaging!

Daarna gingen we verder met het zaklopen, het latlopen en het touwtrekken. Al zijn bij het laatste onderdeel geen punten verdiend door 1 van beide teams, omdat de eerste ronde niet helemaal goed ging en bij de tweede ronde het een beetje dubieus was of er nu hulp van buitenaf werd ingeschakeld of niet… 😉

Maar, niet getreurd! Met een tussenstand van 3-6 voor de ‘Wij zijn pro’s’ gingen we naar het ravijn spel en moest iedereen zonder in het ravijn te vallen met kratjes, banden en een ton naar de overkant zien te komen. Dat het niet erg handig is om je kratje iets verder te gooien en erachter te komen dat hij verkeerd terecht komt, kwam 1 van de teamleden van ‘FC de Roze Olifanten Club’ wel achter. Hij stond bijna in de spagaat om het kratje weer goed te krijgen! Toch ging het puntje wel naar hen toe, waarmee het op 4-6 kwam te staan.

Het eindspel zorgde voor een spannende ontknoping.. of toch niet? Het ging vrijwel gelijk op. Bij het laatste potje zakslaan moest de beslissing vallen. Wie werd de kampioen van de dag? Zowel Flint als Leon zaten stevig op de paal en na 4 minuten werd er afgeteld met een laatste minuut. Toen deze voorbij was, zaten de beide mannen nog steeds even stevig en eindigde de dag in een gelijkspel.

Een mooi eindresultaat voor een leuke dag met 2 gelijk verdeelde teams. Wij vonden het gezellig mannen, jullie ook?

Groetjes,
Rico en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard