Maisdoolhof-wagenberg-polderevents

Maisdoolhof met de leukste activiteiten voor jong en oud

In Highlights by Rico

"Blijven zoeken als je de weg kwijt bent"

We hebben het over ons maïsdoolhof, dat nog niet iedereen heeft gevonden. Zonde, want hij is in de zomervakantie extra geopend van woensdag tot en met zondag. Een activiteit die wat extra aandacht verdient. Het is letterlijk ons grootste spel dat we helaas maar een korte periode in het jaar kunnen spelen.

Maisdoolhof bekijken
Maisdoolhof-wagenberg-polderevents
Kinderfeestje in het maisdoolhof.

Leuke weetjes over het maisdoolhof

Maïs is een graan die afkomstig is van de grassen uit Midden Amerika. Na vele jaren van veredeling is de maïs via Spanje hier in Wagenberg terecht gekomen. Ons klimaat is eigenlijk te koud voor het plantje, waardoor het voor de nachtvorst geoogst moet worden.

De snijmaïs die op ons veld staat en eind september gehakseld wordt, staat op meer dan 200.000 hectare in Nederland en dient voornamelijk als voedsel voor de veeteelt. Deze soort is helaas niet geschikt voor bier, cornflakes, popcorn, tortillas of whisky. Dit gewas is sinds de jaren 70 enorm populair geworden onder de boeren, doordat je er veel stront op kwijt kon. Inmiddels zijn er strenge regels omtrent de mest en de gewassen. Aangezien we zelf geen kennis, landbouwvoertuigen en vee hebben, helpen de buren ons hiermee. Een ideale samenwerking, zodat wij kunnen focussen op wat we het liefst doen; buitenspelen.

Tussen de maïsplanten frezen we elk jaar een tof doolhof waar je kan verdwalen. Het is een complex vertakte puzzel waarbij je verschillende paden en richtingen kunt kiezen. Een labyrint of dwaaltuin wordt het ook wel genoemd en een leuk weetje; de eerste versies hiervan zijn al meer dan 3000 jaar oud.

Maisdoolhof groeien-wagenberg-polderevents
Bij deze hoogt wordt het doolhof uitgezet.
Maisdoolhof uitzetten-wagenberg-polderevents
Met een tekening op schaal begint het.

WAAROM ONS MAISDOOLHOF ZO LEUK IS

Oude spellen aanpassen zodat het geschikt is voor groepen in verschillende leeftijden, is waar onze kracht ligt. Met veel trots kan ik vertellen dat dit ook bij ons maisdoolhof is gelukt. Voor de jeugd spelen we tijdens een kinderfeestje of teamuitje verstoppertje of doen we een leuk Pac-man tikspel. Doordat de conditie bij volwassenen vaak wat minder goed is, hebben we voor familiedagen en bedrijfsuitjes een rustige variant bedacht. Je strijdt tegen de andere helft van je team en moet samen op zoek naar antwoorden. Zo kijken we wiens geheugen en richtingsgevoel het beste is.
Maisdoolhof bedrijfsuitje-wagenberg-polderevents
Wedstrijd in het doolhof tijdens een bedrijfsuitje.

Maisdoolhof in de zomervakantie

In de zomervakantie kun je ook met het gezin en kids gezellig langs komen. Voor de kids tot en met 6 jaar hebben we een stempel bingo uitgezet. De uitdaging is om samen met papa of mama alle vingertoppen te versieren. De kids tot en met 12 jaar krijgen een stuurkaart mee en kunnen op zoek gaan naar onze tekenfilmhelden. Ben je nog wat jaartjes wijzer? Dan gaan we kijken hoe goed je reken en puzzel skills zijn.

OPENINGSTIJDEN & kosten MAISDOOLHOF

Kortom: we hebben een doolhof aan spellen bedacht die je in de vakantie kan komen spelen op onze boerderij. De openingstijden zijn van 10:00 tot 17:00 uur van woensdag tot en met zondag. De entreeprijs is 5 euro en kids tot en met 3 jaar zijn gratis. Sta je op de camping in de buurt of ben je nog door corona in ons mooie Brabant? Kom dan gezellig langs. Wel even reserveren per mail. We zijn gevestigd tussen Breda en Oosterhout en de TomTom navigeert je naar het leukste doolhof als je op Polderevents zoekt. Wil je weten tot wanneer het maïsdoolhof is geopend? Houd dan onze Facebook of Instagram pagina in de gaten.

Bedankt voor het lezen, speel buiten & geniet!