Vriendenweekend Breda vs. Amsterdam

Vriendenweekend Breda vs. Amsterdam

In Amsterdam, Juni, Noord-Holland, Uitjes, Vriendenuitjes, Zomer by Rico

Afgelopen weekend was het eindelijk zover; het vriendenweekend, zeskamp, het chillweekend of het je-gaat-helemaal-gesloopt-naar-huis-weekend ging van start. Je kan het noemen zoals je zelf wilt. Eigenlijk was het een combinatie van al die benamingen. Vrijdagavond druppelde iedereen één voor één binnen op de boerderij in Wagenberg, dat tevens fungeert als locatie van het gloednieuwe bedrijf Polderevents.

Ik was bang dat Rico en Tommy op zaterdag om 06.30 uur met een tuinslang en pannen met lepels de menigte uit z’n tent zou commanderen, maar dat gebeurde –gelukkig- niet. We mochten uitslapen en zodoende zaten we rond 11 uur aan de grote ontbijttafel in de stal. Het woord “stal” doet de ruimte eigenlijk veel te kort. Het was ooit een stal maar ze hebben het inmiddels omgebouwd tot een kantine/ feestzaal/ huiskamer/ keuken/ bar/ filmzaal/ en vast nog iets. De muren en plafond zijn in authentieke staat gelaten. Super mooi.

Na het ontbijt kon iedereen zich mentaal en fysiek opmaken voor de activiteiten van die middag. De zon vergezelde ons op het uitgestrekte grasveld omringd door nog meer grasvelden. Prachtig uitzicht met een heerlijk weertje, meer konden we ons niet wensen. Alhoewel, wat meer conditie had geen kwaad gekund. Er werden twee teams opgesteld; De Laffe Borrelaars (maar Laffe Honden bekt gewoon lekkerder) en wij waren FC Swag. 11 man (en ook vrouwen hoor) per team, 3 ronden, 4 onderdelen per ronde, één fotograaf, 1 materiaalman, 2 toeschouwers, en 1 scheidsrechter; Let the games begin!

De eerste ronde eiste een dure tol. Niet alleen ik, maar met mij nog een paar fitte kettingrokers ervoeren die eerste ronde als een zware aanslag op de conditie. Ja, we waren echt gebroken! Dan maar alles op discipline zullen we gedacht hebben, want we gingen wel door. We deden een kruiwagenrace, zakspringen, touwtrekken, spijkerbroek hangen, riek werpen, tractorwiel flippen, latlopen en nog een paar soortgelijke activiteiten. De scheidsrechter hield de puntentelling strak in de gaten en onze twee toeschouwers deden vanaf de zijkant aan buikspieroefeningen, want man, wat hebben zij ons uitgelachen. En ik kan ze geen ongelijk geven.

Na twee ronden stonden we een straatlengte achter op de Laffe Honden. Ik vind nog steeds dat ze erg veel geluk hadden. Maar ik kan niet zo goed tegen m’n verlies en ik ben zelden objectief als het op competitieve spellen aankomt. Gelukkig was daar de derde en allesbeslissende ronde. Deze bestond uit drie onderdelen. Te weten, een levensgrote Jenga, een sudoku spel en een zangspel. Zoals het echte losers van de dag betaamt verloren we toen ook weer de eerste twee onderdelen. Maar het laatste onderdeel van de dag (goed voor 40 punten, genoeg om de achterstand om te buigen in een voorsprong) was voor ons. Uit volle borst zongen we ons naar de overwinning. Weliswaar op laffe wijze, maar wat wil je als je tegen de Laffe Honden speelt?

De avond viel. Een korte warme douche gevolgd door een heerlijke BBQ zorgde ervoor dat iedereen tegen zonsondergang weer helemaal fit was. Iedereen begaf zich weer richting kampvuur en nam plaats in de kring om de dag goed af te sluiten.

De volgende ochtend was een regenachtige. Lang leve de waterdichte tenten. Met een quasi kater zocht iedereen de stal op. We ontbeten wat, lulde slap na over een onvergetelijk weekend en besefte ons dat het was afgelopen. Alsof het weer het ook aanvoelde, want het bleef regenen. We ruimden onze tent op. Tenminste, dat deden sommigen, want de rest besloot om de tent maar te laten staan. Als excuus werd gebruikt dat het niet praktisch is om een natte tent af te tuigen en op te bergen. Yeah sure. Volgens mij lieten ze hun tent staan, omdat ze op hun eigen manier verbonden willen blijven aan de boerderij. Nu hebben ze weer een reden om langs te komen. Tenminste, als Rico er niet voor kiest om de tenten aan de wilgen te hangen.

Tot slot wil ik Rico, Tamara, Ilona, Tommy, Danielle, Pascal, AJ, Naomi en Britney bedanken voor een onwijs leuk weekend en de gastvrijheid! Laten jullie even weten wanneer de volgende editie plaatsvindt?

Groetjes,
Aziz

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke vriendenuitjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard