Vrijgezellenfeest Ingrid

Vrijgezellenfeest Ingrid

In Herfst, September, Uitjes, Utrecht, Vrijgezellenfeesten by Rico

Ingrid de vrijgezel als boerin in Brabant. Ik heb het meegemaakt. In een mooi Hollands jurkje kwam ze aan en voordat we begonnen, was ze al weer getransformeerd in een soort pipo boerin.

Twee teams werden gemaakt. Weliswaar ongelijk, maar dat maakte niet uit, want we hadden de vrijgezel die alles prima twee keer kon doen. De olifantensleurfen en de varkensneuzen waren het geworden. Hoewel het allemaal volwassen dames waren, was er er een bepaalde spanning. Nog snel even naar de wc en zenuwachtig vragen zoals “wat gaan we allemaal doen” waren enkele tekens waarvan ik steeds meer zin kreeg om een leuk programma te draaien.

We begonnen simpel met een warming-up in de kruiwagen en de zakken. Ik moet toegeven dat ze dit allebei goed en vooral snel wisten te doen. Maar toen moesten de koppies gebruikt worden bij het mijnenveld. Die omschakeling zagen ze even niet aankomen en ze wisten zich geen houding te geven. Ze lieten mij zo ongeveer 20 minuten BOEM zeggen, voordat ze eindelijk de overkant hadden bereikt.

En toen gebeurde het… De opdracht: bouw een katapult en schiet alles zo snel mogelijk om. Niemand van de vrouwen had ooit een katapult gezien, zelfs niet in een tekenfilm, laat staan dat ze er één konden bouwen. Door de andere groep die ook op het terrein waren, hadden ze een beeld gekregen hoe het ongeveer moest en met veel rare knopen (die ik nooit eerder had gezien) stond er binnen 10 minuten voor beide teams een “katapult”. Met veel zin begonnen ze ballen te schieten, maar doordat er een balk voor de “katapult” hing, schoot iedereen in plaats van vooruit, achteruit. Hilarisch. 😉

boogschieten en de hindernisbaan ging ze veel beter af! En opeens stond het weer gelijk, met nog maar één spel te gaan. De vrijgezel mocht kiezen wat dat zou gaan worden. Ze koos voor sudoku. Ik liet de dames nog een keer de beker zien en je zag die lieve ogen veranderen in een pure verovermodus. Iedereen was er klaar voor! 3, 2, 1…

De vrijgezel had een goede keus gemaakt, want haar team won gemakkelijk!

Ingrid en de rest van dames bedankt. Wij vonden het gezellig. Hoe was het nog in Breda?

Groetjes,
Rico en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke vrijgezellenfeestjes
Foto’s door Tamara Uittenboogaard