Vrijgezellenfeest Martijn

Vrijgezellenfeest Martijn

In April, Brabant, Breda, Lente, Uitjes, Vrijgezellenfeesten by Rico

25 april is de grote dag, maar vandaag ging Martijn met zijn vrienden op pad voor een gezellig en sportief vrijgezellenfeest. Aangekomen op de boerderij in Wagenberg mocht hij meteen een kilt aan. Ze gingen namelijk met z’n allen de Highland Games doen en dat moet uiteraard in stijl.

Het zwaarste onderdeel van de dag kwam als eerst: de hindernisbaan. Dat het voor de meesten lastig is om met de billen naar beneden te tijgeren, kwamen we al snel achter. Bijna iedereen zagen we wel een beetje smokkelen. 😉

Door met het tillen van de tacklebag. Eerst moest je om de hooibalen heen naar achteren zigzaggen, maar achteraan aangekomen, ging iedereen over de hooibalen weer terug naar voren. Een mooi testje om te zien wie de krachtpatsers van het stel waren.

We vervolgden het programma met hooivork werpen, spijkerbroek hangen, het ravijn spel en een boomstam zagen. De puntenverdeling liep mooi gelijk op. Want we gingen de lunchpauze in met 7 tegen 8 voor het team van Martijn!

Een lekkere lunch met verse soep en warme pistoletjes zorgde ervoor dat iedereen weer een beetje kon opladen voor deel 2 van het programma. Die startte ook meteen met de kruiwagenrace en daarna de geblinddoekte versie. Bij die laatste is weer wat af gebotst en gelachen. We hebben letterlijk horen zeggen: “Ik wist op een gegeven moment niet meer wat links en rechts was!”

Bij het touwtrekken deden we een nieuwe variant waarbij man tegen man werd getrokken. Dit leverde een paar mooie potjes op, waarbij ook hier weer om de titel ‘krachtpatser van de dag’ werd gestreden.

Het pijl en boog schieten ging erg goed. Er werden een hoop punten geschoten, met een individueel record van 28 punten (er waren per persoon maximaal 30 punten te halen). Heel goed! Bij de Biatlon, waarbij per team 5 ballonnen kapot geschoten moesten worden, is dit binnen 80 pijlen (40 per team) gelukt.

De laatste paar spellen waren in zicht: bandje flippen, boomstam werpen en de tacklebag race. Maar voordat we de tacklebag race in konden gaan, werd er uiteraard eerst een angstaanjagende hakka tegen elkaar opgevoerd. Martijn nam de leiding in zijn team en gooide ook zijn kilt in de strijd, wat hen mooi 2 extra bonuspunten opleverde.

Het allerlaatste spel was het zakslaan. Dat beide teams aan elkaar gewaagd waren, was duidelijk. Want de eindstand was 17 tegen 17.

Heren, wij vonden het gezellig! Martijn, geniet van dé dag op 25 april!

Groetjes,
Rico en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke kinderfeestjes

Foto’s door Tamara Uittenboogaard