Vrijgezellenfeestje Rieneke

Vrijgezellenfeestje Rieneke

In April, Brabant, Breda, Lente, Uitjes, Vrijgezellenfeesten by Rico

Vanmiddag kwam Rieneke voor haar vrijgezellenfeestje naar Wagenberg om er een mooie dag van te maken voor het in mei zover is. Gekleed als Maxima inclusief grote hoed en zonnebril gingen we naar het veld. De hoed bleek niet erg windproof, want bij het eerste briesje ging hij er al vandoor… 🙂

Daar aangekomen begonnen we met het ‘zwaarste’ onderdeel van de dag: de hindernisbaan. Na 2 rondes stonden Rieneke en haar team ‘Maxima’ al voor met 2-0. De (geblindeerde) kruiwagenrace zorgde voor hilarische taferelen waarbij sommigen niet meer wisten wat nou ook al weer links en rechts was.

Op naar het jenga spel waarbij het meer op precisie aankwam. Dit bleek meer weggelegd voor het team ‘De Hofdames’, want hierbij scoorden zij hun eerste punt! Bij het zaklopen, latlopen en het touwtrekken werd de voorsprong van team ‘Maxima’ verder uitgebouwd naar 7-1, maar ‘De Hofdames’ gaven de moed niet op.

Daarna was het tijd voor het pijl en boog schieten. De tip van de dag was lager richten, want de meesten hadden toch wel last van een kleine afwijking naar boven.. 😉 De tweede ronde ging niet om punten, maar wie als eerste alle ballonnen had kapotgeschoten. Ook hier ging het weer om precisiewerk. En je raad het al.. ook hier scoorden ‘De Hofdames’ het puntje, waarmee de tussenstand op 8-2 voor team ‘Maxima’ kwam te staan. Bijzonder om te noemen is dat iemand van team ‘Maxima’ naast de afwijking naar boven, ook last had van een kleine afwijking naar links. Er zat namelijk een pijl diep in de houten paal i.p.v. de ballon.

Toen we aankondigden dat we gingen zakslaan, riep Tanja meteen dat ze tegen haar zus Rieneke wilde. Dit resulteerde in een mooi potje zakslaan. Fanatiek als ze allebei zijn, wilden ze no way verliezen en van de paal afvallen. Rineke was toch nét iets beter in het bewaren van haar evenwicht, waardoor ze het voor elkaar kreeg Tanja van de balk te meppen. Puntje voor team ‘Maxima’!

Het ravijn spel was het laatste buitenonderdeel, voordat we naar binnen gingen voor de laatste 2 spellen. Evenwicht was hier het toverwoord. En we moeten zeggen: ze deden het heel soepeltjes!

Binnen aangekomen gingen we meteen door met sudoku, waarbij we verschillende hersenen hebben horen kraken. Het finalespel was de zingestaffette. We hebben alle soorten liedjes voorbij horen komen: van ‘Altijd is Kortjakje ziek’, tot ‘Oh Denneboom’ en ‘Het is een nacht’. Maar, het belangrijkste lied van de dag was natuurlijk het Wilhelmus. Deze werd door team ‘Maxima’ uit volle borst gezongen. Ook hier gingen de puntjes naar team ‘Maxima’ en werd de eindzege bezegeld met een monsterzege: 13 tegen 3.

Nu lekker barbecuen en straks om het kampvuur zitten.

Rieneke, we wensen je een fantastische dag als je in mei het ja-woord geeft. We hopen dat je vrijgezellenfeestje geslaagd is.

Groetjes,
Rico, Tommy en Tamara

Wij zijn Polderevents
Wij organiseren onvergetelijke vrijgezellenfeestjes

Foto’s door Tamara Uittenboogaard